Velik rast broja zaraženih u Dalmaciji, moguće skraćivanje radnog vremena

04.01.2022. 08:38:00

Željka Karin iz splitskog Zavoda za javno zdravstvo jutros je rekla da su do 2.30 analizirali uzorke te da je prema dosad obrađenim uzorcima, a njih je oko 2.200, preko 55 posto pozitivnih.

“Veliki je pritisak, svi se žele testirati, apeliramo na sve koji imaju bilo kakve simptome da ostanu doma. Obrađujemo do 3000 uzoraka dnevno. To je za zavod naše veličine jako puno”, rekla je Karin.

“Rezultati nisu dobri, pojačao se broj novooboljelih nakon Božića i sada očekujemo isto. Očekujemo da brojke rasti u sljedeća dva pa i tri tjedna. Molimo ljude da se suzdrže od bliskih kontakata, većih okupljanja, i molimo sve oni koji imaju bilo kakav simptom da ne idu raditi. I pozivamo sve ljude na cijepljenje”, dodala je Karin.

Izvor : N1

Nove mjere?

Jučer je šef Stožera u Splitsko-dalmatinskoj županiji za N1 otkrio da se razgovarao o novim mjerama.

Karin je otkrila da se govori i skraćivanju radnog vremena, manjem broju dozvoljenog okupljanja ljudi. “Danas tijekom dana će se znati detalji. Ali nastava bi trebala krenuti normalno zasad, neće ići online”, otkrila je Karin u razgovoru za HTV.

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: N1 Info

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.