Velika akcija policije: Našli 5 kg trave, oružje, vage, noževe...

29.11.2019. 15:14:00

Za istaknuti je da se radi o zaposlenim i situiranim osobama od kojih je tek jedan otprije zabilježeni počinitelj kaznenih djela dok ostalih sedmero do sada nikada nije prijavljivano za kaznena djela

Uspješnom realizacijom kriminalističkog istraživanja kodnog naziva „Kvarner“, Služba kriminaliteta droga obilježila je „Mjesec borbe protiv ovisnosti“.

- Policajci Službe kriminaliteta droga PU primorsko – goranske, u suradnji sa Općinskim državnim odvjetništvom, Ravnateljstvom policije te Policijskom upravom zadarskom, proveli su završnu akciju dugotrajnog i složenog kriminalističkog istraživanja kodnog naziva „Kvarner“, u svezi kaznenih djela iz domene zlouporabe droga počinjenih od strane više hrvatskih državljana sa šireg riječkog područja - objavila je policija. 

Policijski službenik Dalibor Jozinović je na konferenciji za medije u petak iznio detalje dovršenog kriminalističkog istraživanja. Pretražili su više stanova i prijevoznih sredstava te su uz ostale predmete našli i oduzeli ukupno oko 4 kg droge amfetamin, više od 5 kg droge marihuana te veću količinu tvari za povećavanje mase droga radi daljnje preprodaje,  zajedno s više digitalnih vagi za precizno mjerenje.

- Ukupno 8 osoba starosti od 31 – 43 godine kriminalistički je obrađeno i predano pritvorskom nadzorniku, a osnovano se sumnjiče za počinjenje kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Među navedenima se posebno ističe 41 – godišnjak u ulozi distributera droge uličnim preprodavačima - kažu u policiji. 

Za istaknuti je da se radi o zaposlenim i situiranim osobama od kojih je tek jedan otprije zabilježeni počinitelj kaznenih djela dok ostalih sedmero do sada nikada nije prijavljivano za kaznena djela.

Izvor: 24sata/ Foto: Meri Tomljanović/24sata

Izvorni autor: Meri Tomljanović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.