Velika promjena u objavi brojki novozaraženih: "Ova odluka donesena je nakon pažljive analize"

22.02.2023. 14:43:00

KORONAVIRUS KRAJ KORONE?

Na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu objavljeno je priopćenje o promjeni u izvještavanju o brojkama novozaraženih.

U srijedu su objavili da će se priopćenja za javnost o aktualnim epidemiološkim podacima vezanim za bolest COVID-19 davati jednom tjedno, i to - ponedjeljkom, prenosi Dnevnik.hr.

"S obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju te smanjeni interes većeg dijela javnosti, odlučili smo da će se relevantni epidemiološki podaci vezani za bolest COVID-19 (broj novih slučajeva, broj aktivnih slučajeva, broj hospitaliziranih slučajeva, broj slučajeva na respiratoru, broj preminulih slučajeva, ukupan broj potvrđenih slučajeva, ukupan i dnevni broj oporavljenih slučajeva, ukupan broj preminulih slučajeva, ukupan i dnevni broj testiranih osoba, broj osoba u samoizolaciji te podaci o cijepljenju) izvještavati jednom tjedno, ponedjeljkom za tjedan prije", navode u priopćenju.

Građani situaciju vezanu za koronu mogu i dalje pratiti na stranici koronavirus.hr, dodaju i pozivaju na pridržavanje svih preporuka i mjera koje su propisane.

"Ova je odluka donesena na Stožeru RH nakon pažljive analize epidemiološke situacije i razgovora s relevantnim zdravstvenim stručnjacima. Istovremeno, ova odluka ne znači da je opasnost od bolesti COVID-19 prošla. Hrvatski zavod za javno zdravstvo te ostale javnozdravstvene institucije nastavit će pratiti epidemiološku situaciju vezanu za bolest COVID-19 na dnevnoj razini te će javnost o svim novim podacima obavijestiti u skladu s potrebama", ističu u priopćenju.

U utorak nije objavljeno izvješće ni na stranici koronavirus.hr ni na stranici Stožera.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto:koronavirus.hr

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr/M.V.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.