Velika vijest s Kaptola: Bozanić više nije nadbiskup, od danas je na njegovom mjestu Kutleša

15.04.2023. 11:41:00

PAPA PRIHVATIO ODREKNUĆE

Bozanić će iduće godine napuniti 75 godina. Praksa je da biskup koji doživi spomenute godine šalje Papi molbu za odreknućem od službe

Apostolska nuncijatura u Hrvatskoj ima čast obavijestiti da je Sveti Otac prihvatio odreknuće nadbiskupa kard. Josipa Bozanića od pastoralnoga upravljanja Zagrebačkom nadbiskupijom. Naslijedit će ga Mons. Dražen Kutleša, dosadašnji nadbiskup koadjutor iste nadbiskupije, priopćila je jutros Apostolska nuncijatura u Hrvatskoj, prenosi Jutarnji list.

Drugim riječima, papa Franjo prihvatio je odluku zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića kojom se odriče od upravljanja Zagrebačkom nadbiskupijom, prenosi 24sata.

Kako piše Jutarnji, ovo znači da će Bozanića već od danas naslijediti Mons. Dražen Kutleša, dosadašnji nadbiskup koadjutor iste nadbiskupije.

Bozanić će iduće godine napuniti 75 godina. Praksa je da biskup koji doživi spomenute godine šalje Papi molbu za odreknućem od službe. Kardinal Bozanić to je učinio godinu dana ranije.

Izvor: 24sata/Foto:snimka zaslona/hbk.hr/01portal.hr/montaža PDN

Izvorni autor: PDN/24sata/Ivan Štengl/Jutarnji list

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.