VELIKI I BOMBASTIČNI PROJEKT DOŽIVIO TUŽAN KRAJ: Nakon svih teških kritika dogodilo se i to! Filmu o životu Ante Gotovine stižu OVRHE!

21.07.2021. 22:31:00

Trebao je to biti film koji će slaviti hrvatske pobjede i pratiti život Ante Gotovine, jedne od najfascinantnijih hrvatskih ličnosti novoga doba. Ipak, tvorci filma “General” nalaze se u financijskom tjesnacu, a kako bi pokušali naplatiti svoj rad na filmu, nekolicina suradnika pokrenula je ovršne postupke.

“Pokrenuli smo ovrhu, iz tvrtke Kiklop su je mogli osporavati, ali nisu. Dug ni po njima nije upitan” potvrdio je za 24sata producent Ivan Maloča.

Time je na projekt koji je nakon “Duge mračne noći” trebao nastaviti uspješan niz Antuna Vrdoljaka stavljena tužna točka na i – osim što je mnoge razočarao kvalitetom i realizacijom, pokazao se i kao veliki financijski promašaj.

Osim Ivanu Maloči, mediji su prošle godine pisali i o dugovima Josipu Siladiju za rasvjetu, Mariju Iveziću za scenografiju, glumcima…

“Da, morao sam pokrenuti ovrhu. Isplaćeni sam dio čekao točno dvije godine”, rekao je Jutarnjem listu glumac Goran Navojec. Honorar je debelo kasnio i pokojnom Mustafi Nadareviću. “Ne, nisam dobio cijeli honorar, ne želim ništa dalje o tome pričati, sve je tako neugodno”, rekao je svojedobno Nadarević za Jutarnji.

Uime produkcije Antuna Vrdoljaka koja je snimala film, na sve prozivke i potražnje odgovorio je njegov sin Andrija Vrdoljak. “Neki od spomenutih suradnika imaju potraživanja koja nisu u skladu s ugovorenim iznosima. To se poglavito odnosi na osobu koja je najžešće istupila u medijima, a kojoj je u cijelosti isplaćen ugovoreni honorar. Budući da se ta osoba odlučila mimo nadležnog suda obratiti sudu javnosti, spremni smo objaviti njegov ugovor i dokaze o isplati ugovorenog honorara, o čemu se namjeravamo izjasniti nakon konzultacije s odvjetnikom koji nas zastupa”, rekao je Vrdoljak za Dnevnik.hr i dodao da će o potraživanjima “odlučiti sud, a ne mediji”.

Na popularnim servisu IMDB “General” ima ocjenu 3/10, a ništa bolje nije prošao ni na ostalim servisima za ocjenjivanje filmova. Iako je uoči snimanja tvrdio da “ništa neće izmišljati” te da će generala Antu Gotovinu prikazati u istinskom svjetlu, filmu mnogi prigovaraju upravo neprirodno portretiranje poznatog generala (utjelovio ga je Goran Višnjić).

“Čak i ako se zanemare sve ideološke priče, film ‘General’ jednostavno je loš. Loše je scenaristički posložen, zbrkan je, nejasan i iz njegova se gledanja stječe dojam da je Vrdoljak zapravo snimao seriju, u kojoj je vjerojatno priča nešto potpunije i logičnije ispričana, a onda je, kad je već obećao i film, namontirao one ficleke iz serije koji su mu najdraži”, napisala je u svojoj kritici Zrinka Pavlić.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:7dnevno

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.