Veliki obrat u slučaju nasilnika u Splitu: Smijenjen šef policijske postaje

16.02.2024. 16:51:00

Splitska policija javila je da su utvrđeni propusti u Drugoj policijskoj postaji vezano uz slučaj puštanja na slobodu čovjeka koji je napao troje mladih i onda se automobilom zabijao u njihov auto.

“U odnosu na kriminalističko istraživanje koje je provedeno nad 37-godišnjakom vezano uz događaj od 10. veljače na području Splita, provedena je analiza postupka, te će zbog utvrđenih propusta protiv dvoje policijskih službenika Druge policijske postaje Split biti inicirano pokretanje disciplinskih postupaka. Također, načelnik Druge policijske postaje Split s današnjim danom premješten je na radno mjesto niže složenosti u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku”, priopćila je danas PU Splitsko – dalmatinska. 

Podsjetimo, 37-godišnji muškarac je u subotu na splitskoj Sirobuji napao djevojku i dvojicu mladića te se više puta autom zabio u njihov auto. Policija ga nije predala u pritvor, nego ga je ostavila na slobodi. Naveli su da je bio u rastrojenom stanju. 

Mahnito ih napadao, a oni su vrištali: “Isusa ti Boga, ubit će nas”

Čitav incident zabilježen je na snimci koju je objavio Dalmatinski portal, a na kojoj se vidi kako ljudi sjede u automobilu. Netko im kuca na staklo i nagovara ih da izađu van. Nedugo nakon toga, prvi put se zabija u njihov auto, izlazi van i udara po staklu. 

“Isusa ti Boga, ubit će nas”, “Samo bježi, vozi”, čuje se prestravljeni glas trojke u automobilu koja je odmah zvala policiju.

Pokušali su mu pobjeći, ali na koncu se opet zabio u njih. U tom trenu su se čuli krici i vrištanje. Policija je nasilnika pronašla. Odveli su ga u bolnicu jer je bio u rastrojenom stanju. Prijavljen je za tri kaznena djela.

Što je tada rekla policija?

O svemu se tada oglasila i splitska policija.

“Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim muškarcem za kojeg je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenih dijela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i dva kaznena djela Oštećenja tuđe stvari. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je u subotu, 10. veljače oko 22:00 sati na području Splita u alkoholiziranom stanju zaustavio svoje vozilo, izašao iz vozila i pokušao oštetiti brisač na drugom vozilu, nakon čega je ušao u svoje vozilo i vožnjom unatrag oštetio isto vozilo, te su udaljio”, naveli su.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: M.P./Foto: MUP

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.