Veliki prosvjed na sjeveru podržao i saborski zastupnik Željko Sačić

20.02.2024. 08:45:00

POLJOPRIVREDNICI NA RUBU

U Čakovcu je u ponedjeljak u jutarnjim satima počelo okupljanje vlasnika OPG-ova iz Međimurske i Varaždinske županije koji će traktorima izaći na prometnice, a Hina doznaje da ih najviše zabrinjava stanje na tržištu koje je, prema njihovim riječima, pretrpano uvoznom robom, prenosi Direktno.hr.

Vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, kojih se dosad okupilo gotovo 200, nezadovoljni su što su opterećeni birokracijom, ali i stanjem na tržištu koje je "pretrpano uvoznom robom".

Kako je Hini rekao vođa prosvjednika, ratar Stjepan Jurinec, poljoprivrednici žele ukazati i na potrebu da se s državnim institucijama pronađe model djelovanja u slučajevima elementarnih nepogoda, ali i u slučajevima bolesti, nestašica te nelojalnog uvoza.

Dodao je da su hrvatskim poljoprivrednicima "pale sve otkupne cijene i porasli troškovi proizvodnje, a uvoznici maste brk". Okupljanje prosvjednika počelo je u 9 sati na makadamskom putu uz južnu obilaznicu Čakovca, a oko 11.30 sati traktorima će krenuti u prosvjedni obilazak Čakovca te se oko 12.15 vratiti na lokaciju održavanje javnog prosvjeda.

'Došao sam se solidalizirati'

Tijekom prosvjednog obilaska mogući su kraći zastoji u prometu na trasi kretanja te Policijska uprava međimurska vozače poziva na dodatan oprez i strpljenje. Na prosvjedu se pojavio saborski zastupnik Hrvatskih suverenista, general Željko Sačić.

"Bavim se vinogradarstvom i došao sam se solidarizirati s našim svim dragim poštenim seljacima i poljoprivrednicima. Omalovažavani su, obespravljeni, rekao bih i opljačkani. Mi vinogradari, povrtlali i voćari posebno imamo brigu i i osjećamo nepravdu kad nam naša Vlada neće dati obranu od tuče", započeo je Sačić.

"Zakon je na snazi, ali protunarodna bagra ga ne primjenjuje. Postoji sve, ali neće dati da se puca u zrak u oblake. Moja poruka Vladi je, opametite se i radite u korist hrvatskog naroda, a ne u korist briselaca tko zna kakve protuhrvatske i protunarodne bande", zaključio je saborski zastupnik.

Izvor: Direktno.hr/Foto:video screenshot/FB/Željko Sačić

Izvorni autor: PDN/Direktno.hr/aks/h

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.