"Veliki Žuti" prokomentirao novi uspjeh Hrvatske: Možda će mi to sada netko zamjeriti, ali...

15.11.2021. 20:24:00

Plasman hrvatske reprezentacije na SP komentirao je naš legendarni nogometaš Robert Prosinečki koji ima svjetsku broncu iz 1998.

Pobjedom protiv Rusije 1:0, hrvatska nogometna reprezentacija je izborila nastup na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru, a bit će to šesti nastup 'Vatrenih' na svjetskim prvenstvima.

'Hrvatska u nogometnom svijetu ima ime, prezime, legitimitet. Što je najvažnije nama se iz generacije u generaciju pojavljuju nogometaši. Zamislite Mađare, njima se desetljećima nije pojavila generacija nogometaša', rekao je Prosinečki za sportklub.hr.   

Plasman hrvatske reprezentacije na SP komentirao je naš legendarni nogometaš Robert Prosinečki koji ima svjetsku broncu iz 1998.

 

Volim reći da su za to ‘krivi’ svi oni ljudi koji svakodnevno rade s klincima u ne baš dobrim uvjetima.

'Istina. Talent, dobar rad. Zamislite još da imamo infrastrukturu.'

Kako ste vidjeli cijele kvalifikacije?

'Ma nismo mi prvaci kvalifikacija. Kroz povijest smo se mučili, tako je bilo i ovoga puta. Imali smo problema, oscilirali. Uostalom protiv Slovaka u Osijeku smo se jedva izvukli. Imali smo sreće u toj utakmici. No, ako sve pogledamo apsolutno smo zaslužili otići na veliko natjecanje.'

Hrvatska pobijedila Rusiju i izborila Svjetsko prvenstvo u Kataru, 14.11.2021.

Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Bilo je to na Poljudu teških devedeset minuta?

'Vrijeme i uvjeti su bili protiv Hrvatske, ali je protivnik bio idealan. Možda će mi to sada netko zamjeriti, ali Rusija je jedna sasvim prosječna reprezentacija. I ništa više od toga. Oni su u rangu Islanda. Imali smo najkvalitetniju momčad u ovoj skupini. Ali, ponekad ti to ne mora biti dovoljno. Srećom, ovoga puta je bilo.'

Kako nas vidite na SP-u?

'To je ipak još daleko, za godinu dana. Treba vidjeti skupinu. Sada, nazdraviti uspjehu.'

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: D. S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.