Veliko priznanje ide poznatom HDZ-ovcu: Poručili mu 'Izdao si sve za što si se borio'

06.12.2023. 18:20:00

NISU SVI ZADOVOLJNI

Hrvatski branitelji odlučili su da 12. po redu Priznanje "Veliko zlatno srce" za 2024. godinu dobije saborski zastupnik (HDZ) Ante Deur.

Udruga branitelja Domovinskog rata "Zagrebački velesajam" u suradnji sa drugim braniteljskim udrugama tradicionalno organizira dodjelu priznanja "Veliko Zlatno Srce" za izuzetne zasluge u promicanju istine o Domovinskom ratu i pomicanju vrijednosti slobodne, samostalne i neovisne Republike Hrvatske. 

Hrvatski branitelji su odlučili da 12. Priznanje "Veliko zlatno srce" za 2024. godinu dobije  Ante Deur, dragovoljac Domovinskog rata.

Nabrojili mu zasluge

Predsjednik UBDR-a "Zagrebački velesajam" Željko Baća objašnjava kako je nakon Vukovara Deur prošao gotovo sva hrvatska bojišta, od Slavonije do Dalmacije, sudjelovao u operacijama u Hercegovini i Bosanskoj Posavini,  bio aktivni sudionik u mnogim uspješnim akcijama Hrvatske vojske. Prvi zadaci bili su mu u Zagrebu, a u lipnju odlazi na bojišnicu u Slavoniju. Prvo Osijek i Tenja pa Erdut gdje je  Deur bio ranjen.

Erdut je bio je u okruženju i jedini put kojim se moglo izbjeći neprijatelja vodio je preko Dunava. U Erdut je vojnim čamcima stiglo 140 pripadnika specijalne postrojbe.

Baća dodaje kako je u Erdutu, za vrijeme okruženja Deur proveo mjesec dana. Iako ranjen, izvučen je u proboju, dok su šestorica poginula. 

Ima i kritika

Ipak, mnogobrojni su komentari nezadovoljnih građana, koji se pitaju po čemu je upravo Deur, u odnosu na neke druge manje poznate hrvatske branitelje, zaslužio spomenutu nagradu. Također, zamjeraju mu i suradnju s Plenkovićevim HDZ-om nazivajući ga "prodanom dušom". 

Dosadašnji dobitnici "Velikog zlatnog srca" su: Mladen PavkovićNela SršenAnja Šovagović DespotJakov SedlarMilan Bandić, Zlatko DalićHerman Vukušić, Tomo MedvedMiodrag Demo, posmrtno Janko Bobetko te Zoran Komar.

Svečano uručenje priznanja održati će se u mjesecu ožujku 2024. na Zagrebačkom velesajmu uz prigodan kulturni program.

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: is/Foto: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.