VELIKOSRBIJANSKI PROPAGANDNI CIRKUS U GRUBORIMA I VARIVODAMA

26.08.2023. 09:19:00

Uz svekoliku medijsku pratnju, velikosrbijanski propagandni cirkus je i ove godine održao svoju redovitu predstavu u Gruborima i Varivodama. Povodom toga je važno da u hrvatsko more laži i neznanja uplovi i nekoliko istinitih činjenica.
Prva je znakovita činjenica da su zločini u Gruborima i Varivodama namjerno ostavljeni neistraženim slučajevima. Druga je znakovitost da su se zločini u Gruborima i Varivodama dogodili znatno nakon Oluje i uoči srbijanskog vojnog protunapada, kojim se htjelo poništiti rezultate veličanstvene Oluje. Radi se o - ne slučajno - javno prešućenoj agresorskoj operaciji Vaganj, zbog koje su nakon Oluje na oslobođenom području ostali djelovati srbijanski specijalci, te je najvjerojatnije da su počinili zločin u Gruborima i Varivodama radi kompromitacije Oluje i Hrvatske, što se sustavno i događa od tada (Vlaka slobode) do danas.
Znakovita je i činjenica da u ratu od 1990.-1995. takvu vrstu zločina (ubijanje staraca i drugih nemoćnih osoba) nisu uopće činile hrvatske postrojbe, nego je to učestalo planski činio agresor (od Banovine u ljeto 1991. do ljeta 1995. tj. do masakra u Dvoru te Grubora i Varivoda).
Više puta sam proteklih desetljeća javno govorio i pisao o tome, te uzalud zahtijevao da institucije RH provedu cjelovite istrage i istraživanja takvih slučajeva. To i nadalje onemogućavaju veleizdajnici u hrvatskim institucijama.
Gledajući još širi kontekst, velikosrbijanski projekt je i u ranijim povijesnim razdobljima proizvodio slučajeve poput Dvora, Grubora i Varivoda. Navest ću ovdje samo slučaj Jadovnog, kojeg sam s prijateljima i osobno istraživao. Odnosno, na Jadovnom (kod Šaranove jame) svake se godine, već desetljećima, okuplja bulumenta najmoćnijih protuhrvatskih političara i drugih javnih "uglednika" iz Srbije i RH, te na sav medijski glas oplakuju navodnih "30-ak tisuća nevinih Srba koje su u 2. SR ubile ustaše". Pritom ih nimalo ne ometa činjenica što u Šaranovoj jami, doslovno, nema nijedna kost. O tome smo prije desetak godina objavili videozapis iz Šaranove jame, te svjedočanstva starijih alpinista, koji su se puno prije spuštali u Šaranovu jamu i također utvrdili da nema nijedne kosti. No, velikosrbijanska struktura i nadalje, bez ikakve zadrške, nastavlja svom snagom konstruirati i javno širiti svoje protuhrvatske laži o Jadovnom.
Prema tome, razvidno je da neistraženost Grubora i Varivoda imaju propagandnu ulogu novih Jadovna.
U svemu tome je ključno znati da u svim velikosrbijanskim protuhrvatskim podvalama sve intenzivnije sudjeluju državne (javne) institucije RH. Skandalozni Plenković i naročito njegova omiljena ministarska trojka - Medved, Obuljen-Koržinek, Fuchs - omogućili su da Dvor, Grubori, Varivode i stariji velikosrbijanski protuhrvatski mitovi dođu do najapsurdnijih vrhunaca.
Dakle, dragi hrvatski građani, presudno je pitanje do kada ćemo mi plaćati i trpjeti da domaći veleizdajnici i strani agenti razaralački upravljaju našom domovinom Hrvatskom. Velikosrbijanski propagandni cirkus u Gruborima i Varivodama upozorava nas kako je krajnje vrijeme da takve predstave i druge hrvatske apsurde zaustavimo odgovornim sudjelovanjem u skorom izbornom ciklusu.

 

** Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Portala dnevnih novosti.

Izvor: društvene mreže

Izvorni autor: Josip Jurčević/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.