Veljko Kajtazi: Tražio sam sastanak s ministrom da kažem da u naselju ima oružja

25.08.2021. 17:00:00

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi, gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao pucnjavu u romskom naselju u Međimurju.

Izrazio je sućut obitelji poginulih.

Savjetnik ministra unutarnjih poslova, Vladimir Faber, prozvao je Kajtazija da politizira te koristi floskule i izbjegava odgovornost.

“Kao prvo, ja mogu sad sebi reći da jesam, da sam upoznao politiku, nisam se nikad bavio, nije me kandidirala stranka, nego Savez Roma, nevladina udruga i romska zajednica se nikad nije bavila politikom, a još manje ja, a ako je politikanstvo da sam ja skrenuo pozornost i tražio nasamo da razgovaram s ministrom i skrenuo pozornost da imam informacije da u romskom naselju postoji oružje i da moji Romi dolaze do oružja od većinskog stanovništva, na koji način ne znam, mogu samo nagađati. Ako je to politikanstvo, onda ja kažem da je to politikanstvo, jer sam skrenuo pozornost, jer sam htio da se ovakvi i slični incidenti ne događaju”, rekao je Kajtazi.

Iz policije su rekli da im treba ime i prezime osobe koju se sumnjiči da ima oružje, kako bi mogli postupati.

“Meni je ovo smiješno, moram reći, zato što ja sve vrijeme pokušavam, unatrag nekoliko godina predlažem da se uposli Rom koordinator, da imamo profesionalca koji bi mogao pomoći i jedinicama samouprave i meni i svima onima kojima je neophodno potrebno. Ništa nije napravljeno. Koliko ima Roma zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave? Mislite da Romi ne žele normalan život? Pa Romi su na ovim prostorima 700 godina. Ako sam ja čekao 20 godina na posao, što mislite kako je drugima?”, upitao je.

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: N1 Hrvatska/Foto: N1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.