Vesna Bosanac – heroina Domovinskog rata

21.03.2022. 12:03:00

S tugom smo primili vijest o smrti hrvatske liječnice Vesne Bosanac, koju će Hrvatska zauvijek pamtiti kao ravnateljicu vukovarske ratne bolnice i heroinu Domovinskog rata.

Zbrinjavanje ranjenika, skrb o bolesnima, rodiljama i novorođenčadi, tijekom tromjesečne opsade grada odvijala se u gotovo nemogućim uvjetima, no pravi pakao uslijedio je nakon okupacije grada.

Vukovarska bolnica u Domovinskom ratu postala je simbol obrane i stradanja Vukovara, ali i cijele Hrvatske, a njezini djelatnici primjer požrtvovnosti, predanosti i hrabrosti.

Bitka za Vukovar iznjedrila je mnoge heroje, a među njima je svakako i dr. Vesna Bosanac, koja je svoj život posvetila spašavanju ljudskih života - od ratne do Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana.

Zahvalni smo za njezin doprinos u obrani naše domovine i dugogodišnju suradnju s Ministarstvom hrvatskih branitelja, kao i za promicanje istine o Domovinskom ratu.

Izvorni autor: Ministarstvo hrvatskih branitelja/Foto:facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.