VESNA VUČEMILOVIĆ ODGOVORILA MARIĆU: ‘Nama Slavoncima ova Vlada osigurala je jednosmjernu kartu za Njemačku’

19.01.2022. 11:45:00

U sklopu Aktualnog prijepodneva u Hrvatskom saboru, Vesna Vučemilović iz HS-a postavila je pitanje ministru Zdravku Mariću vezanom uz poskupljenje osnovnih namirnica i energenata odnosno o tome imaju li projekcije i hoće li uvesti nultu stopu PDV-a.

“PDV neće biti zanemaren u našim idućim koracima, koje mjere konkretno – o tome ćemo izvijestiti Sabor i javnost”, rekao je Marić.

Vezano uz cijene energenata, odgovorio je kako je to nešto o čemu promišljaju.

“U Vladi ćemo to uzeti u obzir, ali staviti u kontekst okvira. PDV neće biti zanemaren, a koje mjere će to biti, izvijestit ćemo Sabor i javnost kada za to bude trenutak”, istaknuo je ministar financija.

Pritom nije htio otkrivati detalje.

No, to nije zadovoljilo Vesnu Vučemilović.

“Sit gladnom ne vjeruje. Ova Vlada je izabrala PDV kao glavni punjač proračun. Nikada niste krenuli s malo ozbiljnijim zahvatima kad je u pitanju porez na imovinu, da oni bogatiji ipak plaćaju malo više. Doduše, možda bi onda izgubili ponekog prijatelja na čijim jahtama ljetujete”, rekla je.

Dodala je “nama Slavoncima ova Vlada osigurala je jednosmjernu kartu za Njemačku”.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.