Veterani 5. gardijske brigade „Sokolovi“ oštro osuđuju izjavu Predsjednika RH Zorana Milanovića

23.04.2020. 13:20:00

Udruga veterana 5.gardijske brigade „Sokolovi“ oštro osuđuje i s prezirom odbacuje izjavu predsjednika RH gosp. Zorana Milanovića koji je na komemoraciji u Jasenovcu, između ostalog, izjavio da ploču sa poginulim HOS-ovcima treba skinuti i negdje baciti. 

Ovakva izjava iziskuje, u najmanju ruku,ispriku.

Dragovoljci HOS-a su dio pobjedničke hrvatske vojske koja je časno i pošteno pobijedila u

Domovinskom ratu, oslobodila ovu zemlju i bilo kakvo poistovjećivanje s nekim drugim vojskama ili

totalitarnim režimima iz prošlosti za nas dragovoljce je sramotno i neprihvatljivo. 

Ako on sam nije biodragovoljac Domovinskog rata ili njegov sudionik, mogao se posavjetovati, prije ovakvih sramotnih izjava, sa svojim savjetnikom za hrvatske branitelje generalom Marijanom Marekovićem, koji vjerojatno zna tko subili HOS-ovci i kakav je njihov doprinos u Domovinskom ratu.

Ako se sjećamo u predizbornoj kampanji, predsjednik je tvrdio kako će biti predsjednik svih

građana što je daleko od istine nakon ovakve izjave. 

Naime, ti poginuli čija se imena nalaze na ovoj pločiili na svim drugim pločama s imenima poginulih diljem lijepe naše, nečija su djeca, muževi, očevi, dionečijih obitelji i danas su građani ove ispaćene zemlje i spomenike njihovih najdražih, po predsjedniku RH,treba negdje baciti. 

Spomenik poginulih dragovoljaca HOS-a treba negdje baciti, dok spomenici agresorske,okupatorske, četničke vojske mirno stoje širom zemlje na hrvatskom teritoriju i nitko ih i ne pomišlja dirati akamoli negdje bacati.

Hrvatski vojnik je kršćanin, katolik i odgojen je da nigdje ne baca i da ne ruši ničije spomenike,

što se nakon ovakve izjave, to nemože reći za predsjednika i vrhovnog zapovjednika oružanih snaga RH,istih onih oružanih snaga koje su nastale na temeljima dragovoljaca i postrojbi iz Domovinskog rata i temeljsu današnje hrvatske države.

Na svečanostima koje govore o dragovoljcima HOS-a, dragovoljcima i veteranima izDomovinskog rata, koji govore o časnim bitkama iz Domovinskog rata, ovakav predsjednik nije dobrodošao. 

Veterani 5.gardijske brigade na svečanostima, obljetnicama i drugim prigodama, na kojima bude

prisutan ovakav predsjednik, neće sudjelovati.

„Za Dom spremni, Domovini vjerni!“

Predsjedništvo UV5GBR „Sokolovi“

Izvor: Dragovoljac.com/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.