Veterani 7. gardijske brigade Puma odradili 6.000 sati volontiranja! ‘Uvijek ćemo pomoći svojim sugrađanima’

21.04.2020. 15:17:00

Hrvatska se već nešto više od mjesec dana bori s epidemijom koronavirusa. Građani žive u posebnom režimu i radu, a veterani 7. gardijske brigade “Puma”, zajedno s ostalim braniteljima i udrugama iz Domovinskog rata, stavili su se na raspolaganje Hrvatskoj kroz volontiranje u Civilnoj zaštiti, Crvenom križu Hrvatske i dobrovoljnim vatrogasnim društvima.

U aktivnostima diljem Hrvatske, sudjelovalo je oko 100 članova Udruge veterana 7. gardijske brigade “Puma”. Pripadnici Puma su, u suradnji s Crvenim križem, pomagali u dostavi pomoći socijalno ugroženim skupinama. Također, dostavljali su i pakete u općine u kojima se nalaze najugroženije obitelji.

Foto: Tihomir Davidović

Istovremeno su Pume pripremale i Studentski dom u Varaždinu koji je trebao poslužiti kao prihvat osoba oboljelih od koronavirusa. U sklopu Civilne zaštite veterani Pume su pomagali starijim i bolesnim sugrađanima u nabavi i dostavi namirnica u njihove domove.

Budući da su varaždinski i bjelovarski plac radili u posebnim uvjetima, održavali su red i upozoravali kupce na držanje socijalne distance. Kroz mjesne odbore, odrađivali su svakodnevne patrole kroz gradske kvartove pazeći da se ljudi ne okupljaju u većim grupama. Pojedini članovi Udruge aktivno su uključeni i u rad dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Foto: Dubravko Vidrač

U svim aktivnostima, članovi Udruge su u posljednjih 30 dana, odradili više od 6.000 sati volontiranja. Osim volontiranja, Pume su se odazvale pozivu Udruge veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“ te donirali određenu svotu novaca za nabavku respiratora Općoj bolnici Gospić.

“Veterani 7. gardijske brigade „Puma“ su se i u ovim teškim trenucima globalne pandemije, stavili na raspolaganje hrvatskom narodu i Lijepoj Našoj i tako će biti dok ova globalna pošast ne završi. Uvijek ćemo biti spremni pomoći svojim sugrađanima“, stoji u objavi na službenoj stranici Udruge Puma.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.