Veterani otkazali okruglo postrojavanje brigade u Gospiću radi Milanovića: 'Zbog njegove ogromne količine arogancije i ega...'

28.10.2022. 10:22:00

NE ŽELE S PREDSJEDNIKOM 

Udruga u objavi na Facebooku navodi da je Ured predsjednika “samovoljno preuzeo glavnu riječ” te da su im htjeli nametnuti ograničenja za druge goste, koja im nisu prihvatljiva. 

Udruga veterana 9. gardijske brigade "Vukovi" objavila je u četvrtak da se sutrašnja 30. obljetnica ustrojavanja brigade u Gospiću, na koju dolazi predsjednik  Zoran Milanović , neće održati prema službenom programu jer je u organizaciji došlo do problema s Uredom predsjednika.

Udruga u objavi na Facebooku navodi da je Ured predsjednika “samovoljno preuzeo glavnu riječ” te da su im htjeli nametnuti ograničenja za druge goste, koja im nisu prihvatljiva.

“Zbog nemogućnosti komunikacije s Uredom predsjednika te ogromne količine arogancije i onoga koji dolaze od predsjednika”, Udruga veterana navodi kako će vijence za poginule pripadnike, zajedno s obiteljima poginulih i suborcima, na spomen obilježja poginulim pripadnicima u Vojarni “9. gardijske brigade Vukovi” položiti u 13, a ne u 11 sati, nakon svete mise u gospićkoj katedrali.

'Nepremostive zapreke'

Iz Ureda predsjednika je najavljeno da će predsjednik Zoran Milanović u 11 sati sudjelovati u Gospiću na obilježavanju 30. obljetnice ustrojavanja 9. gardijske brigade „Vukovi“ i ustrojavanja Motorizirane bojne „Vukovi“ u Vojarni „9. gardijske brigade”.

Prije toga Milanović će odati počast civilnim žrtvama Široke Kule i okolnih mjesta Ličko-senjske županije iz Domovinskog rata polaganjem vijenca i paljenjem svijeće ispred spomen-obilježja.

Udruga veterana navodi i da se “zbog nepremostivih zapreka u suradnji s Uredom predsjednika RH, koji je isključivi krivac za neodržavanje ove obljetnice po planiranom programu”, neće održati ni svečana akademija i dodjela odlikovanja kao ni Taktičko-tehnički zbor te prelet Krila Oluje. 

Iz Ureda predsjednika nije bilo komentara na ovu objavu Udruge veterana. 

Čestitka Medveda

U povodu 30. obljetnice ustrojavanja 9. gardijske brigade i 15. obljetnice Motorizirane bojne Gardijske mehanizirane brigade HV-a, ministar hrvatskih branitelja  Tomo Medved  poslao je u petak čestitku "Vukovima" istaknuvši koliko je značajan bio doprinos te brigade u obrani domovine.

Deveta gardijska brigada bila je od presudnog značaja za obranu Gospića i okosnicu obrane na širem području ličke bojišnice te u operacijama Maslenica, Medački džep i Ljeto 95., kao i u pobjedonosnoj Oluji”, istaknuo je ministar hrvatskih branitelja u čestitkama slavnim “Vukovima”.

Podsjetivši da je kroz brigadu prošlo oko 8000 pripadnika, naglasio je da se u ovoj prigodi s posebnim pijetetom prisjećamo poginulih "Vukova" – njih 56 položilo je svoje živote u obrani i oslobađanju naše domovine. 

"Njima i njihovim obiteljima vječno smo zahvalni za našu slobodu i neovisnost, kao i svima vama koji ste bili spremili na žrtvu za domovinu pod vašom čuvenom geslom 'primus inter pares'. Proslavili ste svoju brigadu i časno ime Vukova na ponos Like i cijele Hrvatske. , a vaš častan ratni put uzor je mladim hrvatskim vojnicima u redovima pobjedničke Hrvatske vojske", istaknuo je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Čestitao je i mladim "Vukovima", zaželjevši da im crna beretka bude podsjetnik na slavnu prošlost i poticaj za njihov profesionalni razvoj. "Ostanite uvijek domovini vjerni i prvi među jednakima!", poručio je.

Izvor: Net.hr

Izvorni autor: HINA/Foto: fah/ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.