VEZA HRVATICE S TERORISTIMA I USTOLIČENJEM CARA? ‘Trebaju nam snajperi, automati i bombe’: Hrvatska policija i Uskok osujetili planove njemačkih radikala

11.12.2022. 15:18:00

Ovih dana u Njemačkoj su u tijeku uhićenja članova radikalnog pokreta koji je prema izvještajima policije imao za cilj srušiti vlast u toj zemlji i postaviti svog vođu za njemačkog cara.

Kako javlja Jutarnji, isti je pokret prije nekoliko godina oružje nabavljao u Hrvatskoj.

Jedan je od njegovih navodnih članova i živio u Hrvatskoj, gdje se nastanio oženivši se Hrvaticom. Akciju nabavljanja oružja, između ostaloga za Reichsbürgere, spriječili su hrvatska policija i Uskok, a u zajedničkoj međunarodnoj akciji s njemačkom policijom uhićeni su deseci osoba, među kojima i hrvatski državljani, koji su osuđeni i na hrvatskim i njemačkim sudovima. Štoviše, utvrđeno je da je dio oružja, koje je ta grupa nabavila, u Njemačkoj korišten za likvidacije političkih protivnika.

Priznanje Martina M., ali prije svega tajno prisluškivanje razgovora krijumčara koje je proveo hrvatski USKOK, dovelo je do nedavne osuđujuće presude pred sudom u Münchenu protiv Aleksandra Reichla, Martina M. te još jednoga pripadnika Reichsbürgera.

Kako piše Jutarnji, preko tajno snimanih razgovora otkriveno je kako su osumnjičenici željeli nabaviti automatske puške, snajpere, pištolje, kratke strojnice, ručne bombe i sačmarice. U Hrvatskoj je zbog toga uhićeno 16 osoba.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.