(VIDEO) ANTE TOMIĆ na srpskoj TV: “Veselilo bi me da Hrvatska izgubi suverenitet, govorio o “slaboumnim Hrvatima”

02.11.2022. 09:47:00

Povodom Beogradskog sajma knjiga koji se prvi put održava nakon pandemije koronavirusa kolumnist Jutarnjeg lista Ante Tomić gostovao je u satiričnoj emisiji 24 minuta sa Zoranom Kesićem koja se prikazuje na srbijanskoj televiziji.

Tomić je predstavljen kao vrijedni pisac “iz bratske, pa po potrebi može i ustaške Hrvatske”. Kolumnist Jutarnjeg je na početku emisiju kazao da je Beogradski sajam knjiga “možda najvažnija kulturna manifestacija, a bez konkurencije najvažnija književna manifestacija u regionu, Jugoslaviji, kako god to kažete”.

Govoreći o svojoj knjizi “Veličanstveni poskokovi” u kojoj piše o korumpiranim političarima i osobama iz javnog života, Tomić je kazao da su pravi “poskoci u hrvatskoj vladi te da ih ima puno, da je većina takvih te da su bahati, zli, prljavi, odvratni”.

U sasvim ozbiljnom tonu Tomić je ustvrdio da je zadovoljan Hrvatskom u Europskoj uniji, ali ne zbog onoga što Hrvati inače ističu. Dodao je da je većini Hrvata najvažniji novac EU-a, a još važnije to što Srbija nije članica. Tomić je pritom ocijenio da bi se Hrvati odrekli svih milijardi, samo da Srbija nikada ne postane članica.

Dodao je da su u Hrvatskoj utjecajni Hrvatska biskupska konferencija i katolički fanatici koji zahtijevaju da se zabrani abortus i da bi snishodljivi Plenković koji se ulizuje fanaticima vrlo rado popustio, ali ne smije jer se u EU-u ne smije zabraniti abortus.

“To je nešto što je cementirano. Cementirana je neka vrijednost i mi smo tu zaštićeni iz Bruxellesa”.

Hrvate u EU-u usporedio je sa slaboumnim ujakom kojemu je oduzeta radna sposobnost pa ima skrbnika.

“Tako su slaboumni Hrvati dobili nekog razumnog koji nešto odluči. Ja bi njima zapravo dao veće ovlasti. Na pitanje voditelja o gubitku suvereniteta, Tomić je kazao da bi ga veselilo da Hrvatska izgubi sav suverenitet i dopustimo nekom razumnom donošenje odluka, prenosi narod.hr

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto: snimka zaslona

Izvorni autor: Narod.hr/Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.