(VIDEO) Branitelj iz Splita donio humanitarnu Todoriću koji “teško živi”, evo kako je dočekan u Kulmerovim dvorima

20.01.2020. 17:18:00

Ni debeli minus, bura i susnježica nisu zaustavili Splićanina Jakšu Bulića, umirovljenog branitelja i predsjednika Udruge Bili cvitak, da se ranom zorom osobnim automobilom uputi prema metropoli kako bi posrnulom poduzetniku Ivici Todoriću uručio pakete koje je posljednih dana prikupljao za ovu obitelj, piše Slobodna Dalmacija.

A bilo je tu svega: od odjeće, higijenskih potrepština, ulja, masti, šećera, brašna, pure… Pun prtljažnik vrećica. Došavši pred kapiju ovog velebnog izdanja u Šestinama koje se prostire na 55.000 četvornih metara i do kojeg vodi drvored nakon čega se uzdiže dvorac u kojem žive Todorići, prizor poput nekog iz raskošno produciranih sapunica, Jakšu je dočekao hladan tuš! Iako se pred kapijom zadržao oko pola sata, nitko iz obitelji nije se udostojio doći makar da ga pozdrave i popričaju s njim.

S obzirom da nije naišao na parlafon niti na zvono, tek na jednu kameru, Jakši nije preostalo ništa drugo osim da po hladnoći čeka u nadi da će mu netko otvoriti. U jednom su se trenutku vrata kapije uistinu i otvorila, no u automobilima Smart i Audi A4 bile su dvije ženske osobe koje su samo projurile dalje, bez ikakvog pozdrava. Od svih mogućih osoba Jakšu je tek došao pozdraviti pas veselo mašući repom.

– Ja sam došao isključivo dobrom voljom i sa srcem. Malo jesam razočaran što sam naišao na zatvorena vrata, netko nas je sigurno vidija, mahao sam na kameru cijelo vrijeme, ali Bogu fala. Nisam se osjećao poniženo, na neki način razumim gospodina Todorića, ne osuđujem ga. Neka mu Bog da zdravlja i sriće, kazao nam je Bulić dodavši kako obitelj vjerojatno misli da im je pred vrata došao kako bi se narugao s njihovom situacijom što je daleko od istine.

– Nisam ih došao vrijeđati, ma kakvi, to mi nije bio cilj. Želio sam Ivici dati duhovnu potporu i popričati s njime da mu olakšam jer znam koliko mu je teško i da mu nije lako. Da sam bija na njegovom mistu – ja bi otvorija vrata, popriča i zahvalija se na svemu. Ali eto kao što vidimo, ne mislimo svi isto. Očito ima nekoga tko mu pomaže kad je ignorirao ovo što su mu je narod donirao.

Pitamo Jakšu da je imao prilike razgovarati s Ivicom Todorićem što bi mu kazao.

– Ne bih ga kritizirao, to nikako. Pokušao bih mu dati neke savjete i nagnati njega i kćer Ivu da se više mole Bogu, reći im kako će sve doći na svoje. Svejedno se nadam da će ove moje riječi doći do njih i nadam se da će se moliti Bogu. Vjernička smo zemlja, svi se trebamo moliti, pa tako i oni. Stojim im na raspolaganju za bilo kakav oblik duhovne obnove, ističe Jakša koji je na koncu sve prikupljene stvari donirao Caritasu u župnoj crkvi svetog Josipa na zagrebačkoj Trešenjevci.

Jednako razočarani poput Jakše bili su i pratitelji Facebook stranice Solin LIVE na kojoj se sve prenosilo uživo.

– Pošli ste na krivi ulaz, ima stražnji ulaz, tamo prima pomoć i sa susjedima često popije kavicu. Dakle, nije gladan, zašto onda izjavljuje da nema što jest, spava još naš Ivica, samo su neki od komentara.

Ideju da pokrene humanitarnu akciju Jakša je dobio kad je nedavo bivši vlasnik Agrokora kojemu tužiteljstvo stavlja na teret da je uz pomoć svog izvršnog direktora za financije Ante Huljeva i članice uprave Piruške Canjuge izvukao iz Agrokora 1,25 milijuna eura, nedavno u Kulmerovim dvorima primio reporterku RTL-a. Okružen spisima, na pitanje kako živi, odmah se požalio i rekao da mu je tvrtka nezakonito oteta.

– Teško živim. Mislim, pomažu nam obitelj i prijatelji, ne trošimo mi sad ne znam kakav novac za što. Živimo teško, ali veselo, jer pazite, ja ću kad se rasvijetli ovo, dovesti novi duh u ove prostore, u ovu Hrvatsku, ne mogu vam reći kako se veselim što sam napravio, dokud sam došao i kako sam raskrinkao jednu kriminalnu organizaciju. Dok me nije bilo, kći je iznajmljivala Kulmerove dvore, snalazila se jadna da preživi. Nije nam ugodno dok se sve ne rasvijetli – rekao je tada Todorić pred kamerama.

Izvor: Priznajem.hr/Foto:screenshot

Izvorni autor: Slobodna Dalmacija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.