VIDEO: Branitelji Vukovara najavili snimanje igranog filma “Glavu dole, ruke na leđa”

04.01.2022. 10:47:00

Nakon niza uspješnih uprizorenja dokumentarnog filma “Glavu dole, ruke na leđa”, koji obrađuje događanja u Vukovaru uoči okupacije grada, predaje i odvođenja hrvatskih branitelja i civila u srpske koncentracijske logore, čiju smo premijeru ove godine gledali na HTV-u na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, čini se kako je sazrijelo vrijeme za igranu verziju istoimenog filma.

 

Hrvatski branitelji okupljeni oko Stipe Majića Pipe, koji je ujedno režiser, scenarist i producent filma “Glavu dole, ruke na leđa”, namjeravaju pokrenuti snimanje igrane verzije toga filma.

To je u razgovoru za portal Fenix-magazin.de potvrdio sudionik filma hrvatski branitelj i logoraš srpskih koncentracijskih logora Predrag Peđa Mišić.

“Veći dio scenarija već imamo, što se tiče glumačke ekipe nju već imamo ali ćemo i pokušati u suradnji s filmskom akademijom dobiti i dio mladih glumaca.”, kazao je Predrag Peđa Mišić.

Idućih mjeseci biti će napravljen trailer i objavljen dio scenarija budućeg igranog filma. Za očekivati je kako će igrani film “Glavu dole, ruke na leđa” itekako zainteresirati sveukupnu hrvatsku ali i svjetsku javnost budući se radi o autentičnom projektu kojeg potpisuju sudionici bitke za Vukovar.

Predrag Peđa Mišić je poručio kako su motiv za snimanje filma bili poginuli hrvatski branitelji, koji su “rođeni da bi život svoj za Domovinu dali”.

Budući će za snimanje igranog filma biti potrebna i veća materijalna sredstva hrvatski branitelji iz Vukovara se nadaju kako će u zajedništvu iseljene i domovinske Hrvatske uspjeti snimiti igrani film na ponos svih hrvatskih ljudi.

 

 

Izvor: fenix.de/Foto: schreenshot

Izvorni autor: Fenix-magazin/Dario Holenda

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.