(VIDEO) DALMATINSKI GRADOVI VEĆ SU DIJELOM POPLAVLJENI: Oluja je tek počela!

12.11.2019. 17:55:00

Dramatična snimka dolazi iz Vele Luke. Dio rive već je pod obalom.

Podsjetimo, prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas u sklopu Meteoalarma (web stranica koja spaja sve važne informacije o opasnom vremenu, a koje potječu od službenih nacionalnih meteoroloških službi iz velikog broja europskih država) crveno upozorenje za područje Dalmacije, gdje se očekuje vrlo jako i olujno, navečer mjestimice i jako olujno jugo, s udarima vjetra i do 130 km/h.

Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima.

Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo građane da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu; priopćilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Izdano je i narančasto upozorenje za područje Istarske, Primorsko – goranske i Ličko – senjske županije, gdje se očekuje mjestimice obilna kiša, s količinom oborine i do 40-60 mm. Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu, moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže.

Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Budite oprezni u prometu jer su prisutni opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima.

Izvor: Z.G./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.