VIDEO Dinamo šokiran na Šubićevcu! Šibenik svladao Modre, zabio i hajdukovac, pogledajte pogotke

12.03.2023. 09:14:00

Momčad Damira Čanadija stigla je do bitnog trijumfa koji ih je od Gorice odvojio na sedam bodova
  

ŠIBENIK - DINAMO 2:1 (Matić 40., Dolček 42./Ristovski 64.)

Šibenik. Stadion na Šubićevcu. Sudac: Kolarić (Čakovec). Pomoćni: Đurak i Starčević. Četvrti: Titlić. VAR: Zebec. AVAR: Zobenica. Delegat: Kolesarić

ŠIBENIK: Rogić - Kvržić, Perić, Matić, Mina - Arai, Đira (od 68. Soldo), Čanađija (od 90+2 Mesa), Đorić (od 74. Radonjić) - Špeljak (od 73. Hiroš), Dolček. Trener: Damir Čanadi

DINAMO: Livaković - Ristovski, J. Šutalo (od 46. Drmić), Theophile, Ljubičić - Mišić - Špikić, Baturina, Bulat (od 77. Gurlica), Bočkaj (od 85. Menalo) - Petković. Trener: Ante Čačić

Žuti kartoni: J.Šutalo (30-povlačenje), Baturina (39-preoštar start), Bočkaj (45-simuliranje), Arai (45+1- preoštar start), Mišić (52-prigovor), Dolček (68- igranje rukom), Rogić (72 - zadržavanje igre), Ljubičić (80-povlačenje), Hiroš (90+3 - zadržavanje igre), Perić (90+3 - zadržavanje igre)


POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE

Poslije 13 godina Šibenik je slavio protiv Dinama, malo je pritom reći zasluženo! Šibenska pisma orila se Šubićevcom, a s tri boda Narančasti su opet pobjegli na sedam bodova ispred Gorice. Do trijumfa su Narančasti stigli na krilima sjajne taktičke igre u odličnom prvom poluvremenu kada su postigli dva gola. U nastavku su izdržali brojne nalete Dinama, koji je uspio samo smanjiti prednost.

Kako se i očekivalo, trener Dinama odlučio je malo zarotirati momčad, ali ne previše, tako Ivanušeca Ademija nije ni bilo u zapisniku, a u prvih 11 osvanuli su Bočkaj i Bulat. Ostalo sve po planu, s najjačim adutima. I Šibenik je dosta iznenadio s početnim sastavom, trener Čanadi je postavio momčad u 4-4-2 sa Špeljakom i Dolčekom u vršku napada, a Đorić je zadobio poziciju u srcu veznog reda.

U 9. minuti brzi nalet Šibenčana, Kvržić je odlično povukao akciju, oštro ubacio pred gol, a Čanađija uspio pucati, Livaković iščupati iz kuta. Od svega su Narančasti zaradili prvi korner. U 19. minuti bljesnula je hitra kontra domaćina. Dinamo je sa svih deset igrača bio u polju Šibenčana, Đira je sjajno otvorio napad, još bolje dao u prostor za brzanca Špeljaka, ali napadač Šibenika promašio je cilj.

Na Dinamov odgovor nije se puno čekalo, Petković je idealno servirao u prostor za Baturinu, ali mladi dinamovac je otišao odveć ukoso i pucao u vanjski dio mreže. Gosti su se očekivano nametnuli u pas-igri, nakon duge akcije iz prijenosa lopte Bulat je odapeo, ali ravno i neopasno u Rogića. Puno opasniji bio je udarac Mišića u 34. minuti s oko 25 metara po sredini, Rogić je morao boksati. Šibenik je bio opasan iz kontri, izašli su jako kvalitetno par puta, ali nedostajao je kvalitetniji zadnji pas.

Od bjegova šibenskih "supersonika" Špeljaka i Araija domaćini su uspjeli zaraditi "samo" dva žuta kartona (Šutalo, Baturina).

I u smiraju prvog poluvremena "bum-bum" Narančastih. U blitzkriegu Šibenik je zabio, ne jedan već dva gola! Nakon slobodnog udarca Đire, Matić je zabio svoj prvijenac, a odmah potom nakon pogreške Mišića smireni Dolček je pospremio u rašlje za ekstazu tribina. U ludoj završnici poluvremena mogao je Šibenik potpuno na koljena baciti prvaka, Dolček je probio bok, dao povratnu, ali Arai je umjesto gola pogodio nogu Dinamovog braniča. I našao se u bilježnici suca Kolarića. Prije toga požutio je Bočkaj zbog glume u šibenskom šesnaestercu.

Čačić je u nastavku prešao na 3-4-1-2, stopera Šutala zamijenio je napadač Drmić. Krenuo je skroz napadački gostujući sastav. U 54. je Bulat na kušnju stavio svog bivšeg suigrača Rogića, odapeo je iz voleja, ali vratar Šibenika je bravurozno obranio taj udarac. Poslije desetak minuta zatišja Šibenik se iznenada našao u čistoj šansi, Dolček jedan na jedan s Livakovićem, ali vratar Dinama je obranio zicer. Ali, ionako je bilo označeno zaleđe. Potom je Mišić opasno ciljao s 20 metara, no promašio je nekih pola metra. Ali, zato je Ristovski u 64. bio puno precizniji, nakon kornera Makedonac je iz blizine glavom smanjio na 2:1, dovoljno da se upali alarm u domaćin redovima.

Kolarić je poklonio slobodnjak gostima u 69. minuti, a pritom je i Dolčeku pokazao žuti karton zbog navodnog igranja rukom. A Petković iz tog prekida zamalo pogodio za 2:2. I Hiroš je u 80. zaprijetio iz slobodnjaka – neprecizno. Pao je Dolček u 16 metara nakon duela s Ljubičićem, ali bez reakcije suca, ali iskreno niti napadač Šibenika se nije odveć bunio.

Izvor: sportske.hr/Foto: GNK Dinamo

Izvorni autor: Davor Trutin

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.