(VIDEO) DUGO OČEKIVANO OBRAĆANJE: Miroslav Škoro otkrio za koga će glasati u drugom krugu

30.12.2019. 20:09:00

Miroslav Škoro obratio se putem Facebooka svojim biračima uoči drugog kruga predsjedničkih izbora. U obraćanju kaže da je tijekom kampanje za prvi izborni krug, u kojem je dobio podršku gotovo četvrtine birača, zajedno sa svojim biračima bio izložen teškim napadima, da bi već u izbornoj noći “od dezertera i ratnog profitera postao gospodin i sukandidat”.

Škoro inzistira da se izborom bilo kojega od dvoje preostalih kandidata neće ništa promijeniti, a biračima poručuje kako ne smiju dopustiti da im se nametne osjećaj krivnje i da na njih prebace odgovornost za vlastite promašaje. Najavljuje da glas u drugom krugu neće dati ni Zoranu Milanoviću ni Kolindi Grabar-Kitarović, nego će na listić dopisati broj 3, pod kojim će dopisati – svoj narod. Svoje birače poziva da iziđu na izbore i glasuju po vlastitoj savjesti.

Obraćanje prenosimo u cijelosti:

Dragi prijatelji,

još jedanput hvala vam na velikoj podršci u posljednjih pola godine i povjerenju koje ste mi dali na izborima. Nas 465.704, priznali su da nas barem toliko ima, nazivali su raznim imenima, optuživali za svakojake prljave rabote i dovodili u pitanje našu ljubav prema Domovini. Ja sam bio kriv zato što sam se drznuo kandidirati protiv oligarhijskog duopola, a vi zato što ste se usudili biti slobodni ljudi koji misle vlastitom glavom i odbijaju slušati direktive iz partijskih centrala.

Zajedno smo ostvarili povijesni rezultat za jednog neovisnog kandidata koji kampanju financira iz vlastitog džepa i iza kojega stoji samo narod. Natjerali smo mnoge da od 22. navečer do danas sami sebi uskoče u usta. Pola godine nazivali su nas marginalcima, ekstremistima, radikalima, crnokošuljašima, udbašima, četnicima, jugonostalgičarima i kojekakvim drugim suludim imenima, ali od tog povijesnog 22. prosinca ja sam od dezertera, ratnog profitera, pjevača i srpskog zeta postao gospodin i sukandidat, a vi od marginalaca najpoželjniji birači za čiju se naklonost svim silama bore.

Ništa se u suštini nije promijenilo, samo nas sad trebaju. Ne brinite se, na blagdan Sveta tri kralja, kad ishod izbora bude poznat, ponovno ćemo biti tamburaš i njegovi marginalci. Realno, ako gospođa ostane na Pantovčaku, ništa se neće promijeniti. Hrvatskom će i dalje vladati bezvrijednosna oportunistička klika koja se poziva na hrvatske svetinje dok ne dobije glasove, a onda vlada prema tuđim naputcima, okrećući glavu od vlastitog naroda i ignorirajući njegove prosvjede i referendumske inicijative. Pobijedi li bivši premijer, šef države postat će čovjek čija nas je vlada osiromašila, ovršila, zadužila, raselila i vrijeđala i koji je i u ovoj kampanji, u kojoj se navodno unormalio, izjavio da neće sudjelovati u vukovarskoj Koloni sjećanja jer u njoj nema pristojnih ljudi.

No, nismo mi ti koji smo mu otvorili put. Taj su mu put prokrčili oni koji su pošto-poto svoju stranačku kandidatkinju gurali u drugi krug iako su im čak i njihove namještene ankete govorile da će ga ona teško pobijediti. Ali, radije su željeli ovu neizvjesnu utakmicu koju lako mogu izgubiti nego našu sigurnu pobjedu. Ako doista smatraju da je bivši premijer loš i opasan izbor, da će ozbiljno nauditi Hrvatskoj, onda su trebali drukčije glasovati u prvome krugu i izbjeći taj scenarij. Ali nisu jer im je stranački interes ispred nacionalnog!

Ne dopustimo da nam nametnu osjećaj krivnje jer mi za to nismo krivi. Oni su krivi! Ne dopustimo da odgovornost za svoje promašaje prebace na nas. Mi ne želimo birati manje zlo, mi želimo birati dobro. Umorni smo od njihovih igrokaza kojima nam mažu oči već dvadeset godina. Vjerujte mi, kome god od ovih dvoje damo svoj glas, oni u pozadini bit će zadovoljni. Njima je svejedno, važno je da netko treći nije poremetio njihove planove.

Iako mi je puno vas slalo poruke tražeći savjet kako da postupite u drugom krugu, ja vam taj savjet ne mogu dati, jer mislim da nemam pravo govoriti vam što da činite. Imam povjerenja u vas, znam da ćete, kao i u prvom krugu, napraviti ono što smatrate najboljim za Hrvatsku. Ali vam, kao jedan od vas, mogu iskreno reći što ću ja kao birač napraviti. Svakako ću izaći na izbore i neću dozvoliti da manipuliraju mojim listićem. Uzet ću svoj listić na biračkome mjestu i vlastitom kemijskom olovkom zaokružiti, ali ne ni broj 1 ni broj 2. Nadopisat ću i zaokružiti broj 3 – VAS, svoj hrvatski narod. Znam da će me ovo još jednom učiniti metom napada, ali ja za manje zlo i ovaj postojeći sustav više ne mogu i neću glasovati. Vi ste meni dali svoj glas u prvome krugu, a ja ću vama svoj u drugome, dok zajedno na parlamentarnim izborima ne pometemo ovu oligarhiju i vratimo Hrvatsku narodu!

Dotad, iskoristite svoje građansko pravo, izađite na izbore i učinite što smatrate ispravnim. Hvala vam još jedanput na podršci! Vama i vašim obiteljima, svim Hrvaticama i Hrvatima, nacionalnim manjinama u našoj Domovini i svim ljudima dobre volje želim sretnu i uspješnu 2020. godinu!

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:FaH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.