(VIDEO) DUJMOVIĆ: “Da je Tuđman morao birati između Plenkovića i Penave, uvijek bi izabrao Penavu!”

30.09.2021. 19:54:00

“Domovinski pokret ima priliku dobiti autentičnog lidera, oni će se najvjerojatnije odlučiti za Ivana Penavu, koji je tri puta pobjeđivao i brani hrvatski Vukovar, a Plenković se odlučio za okupacijskog gradonačelnika Vojislava Stanimirovića i njegovog šefa Milorada Pupovca”, izjavio je u Bujici, na Z1 televiziji, politički komentator, novinar i publicist Tihomir Dujmović.

“Da je Tuđman morao birati između Plenkovića i Penave, uvijek bi izabrao Ivana Penavu!”, napomenuo je.

“Kadrovi koje je Tuđman poslagao oko sebe, nedvosmisleno govore da bi za života prvog hrvatskog predsjednika Andrej Plenković bio Mate Granić, a Ivan Penava Ivić Pašalić, Andrija Hebrang ili Gojko Šušak,” smatra Dujmović.

Na ulazak Penave u Domovinski pokret i njegovu kandidaturu za predsjednika stranke, poznati novinar gleda kao na pozitivni pokazatelj za budućnost Pokreta.

– Ivan Penava je jedini čovjek koji je pobijedio osobno Andreja Plenkovića i to ne bilo gdje, nego u Vukovaru. To je mitološka slika, s obzirom na to da je Vukovar za svakog čestitog Hrvata, dok nas bude, sveto mjesto, a Vukovarci su politici Andreja Plenkovića rekli ‘ne’.

Da nema ničeg drugog, upravo to Ivana Penavu čini velikim u najpozitivnijem smislu te riječi.

Dujmović o Penavi: “Domovinski pokret nije mogao izabrati bolju osobu!”

“Ivan Penava je u ovom trenutku od onoga što se nudi na hrvatskoj političkoj sceni, najautentičniji i najhrabriji,” uvjeren je Dujmović.

“Pokažite mi HDZ-ovca koji je imao tu hrabrost da Plenkoviću nekoliko puta kaže ‘ne’, napravi stranku, kandidira se i pobijedi ga!

Njemu je, kao i nizu drugih Vukovaraca, bilo najjednostavnije otići u Zagreb i biti dio dijelom neke stranačke mašine, zažmiriti na sve ono što se događa u rodnom gradu… Ta odgovornost, koju je Penava stavio sebi na leđa, taj križ koji je ponio sa sobom, neće mu biti lako nositi… U svakom slučaju, to treba cijeniti i poštivati.”

Penavu je nazvao “apsolutno najhrabrijim političkim liderom kojeg Hrvatska ima u ovom trenutku”.

– Domovinski pokret nije mogao odabrati bolju osobu, nije mogao odaslati bolju poruku i izabrati čestitijeg i poštenijeg čovjeka. Penava nema nikakve veze sa SKH, on nema parkiralište ispred bolnice, nema nikakvih afera.

“Čim se Penava odlučio kandidirati za čelnika DP-a, postao je glavni problem svim lijevim, tzv. mainstream medijima i političkim strankama,” analizira Dujmović.

“Za cijelu tu lijevu falangu, on je trenutačno postao “proustaška” razina, a to je kompatibilno retorici predstavnika tzv. srpskog ‘sveta’, koju je jugoslavenska opcija u Hrvatskoj preuzela od velikosrba.”

O televizijama zaduženim za blaćenje Domovinskog pokreta

Tihomir Dujmović ankete na nacionalnim televizijama svrstava u kategoriju “velikih laži”, a interes lijevih medija za događaje u DP-u, nije ga nimalo iznenadio.

– Mediji su jedva dočekali turbulencije u Domovinskom pokretu! Nitko više nije pljeskao toj svađi, od medija… Nema dana da urednik na N1 ima dežurstvo, a ne kaže novinarima; “Zovite mi sestru Miroslava Škore da napadne Domovinski pokret!”

Još nisam čuo da su televizije zadužene za blaćenje DP-a zvale Marija Radića ili Ivana Penavu, pa da čujemo i drugu stranu…

“Prostor koji Škoro dobiva da bi zgazio Domovinski pokret, imaju samo jedan, jedini, cilj; da se pokaže kako desno od centra HDZ nema nikog normalnog za suradnju pa će zato biti prisiljen i sutra ići s Porfirijem, Ćulibrkom, Stanimirovićem i Pupovcem,” smatra Dujmović.

“Suradnja vladajuće HDZ-ovske klike sa SDSS-om je potpuno suluda i meni neshvatljiva. Kada obične članove HDZ-a pitate o tome, njima je neugodno!”

O Škorinoj izjavi uz Suvereniste

Posebno je prokomentirao izjavu Miroslava Škore, koju je na saborskoj pressici dao u društvu zastupnika “Suverenista” Marijana Pavličeka i Hrvoja Zekanovića, kako im Penava “ne može biti prijatelj”.

– Odmah se sjetim razgovora s Markom Perkovićem Thompsonom, nakon kojih sam zaključio da taj čovjek uopće ne spada u našu priču!

Međutim, glad hrvatskih domoljuba za pravim liderom je bila toliko jaka i bijes zbog Plenkovićeve izdaje je bio toliko snažan da su s dvije ruke prigrlili Miroslava Škoru, tretirajući ga kao da je Miroslav Škoro jednak likovima iz njegovih pjesama.

Da je tome tako, to bi bilo sjajno, ali Miroslav Škoro nije Mata! Miroslav Škoro je miljama daleko od Mate! Da je Miroslav Škoro Mata, mi danas o tome ne bi razgovarali…

“Meni se nakon svega čini da je Miroslav Škoro trgovac emocijama,” rezolutan je Dujmović: “Pokazalo se da on uopće nije lider! On nije Mata i meni je žao što sam u pravu.”

“Penava je sigurno Mata.”

– Penava nema ovu fancy dimenziju koja je voljela Škoru, on neće završiti na naslovnoj stranci Studija, neće ga uzeti Story ili Glorija… On nema tu dimenziju za površne ‘Hrvateke’. Ako trebate Matu – tu je Penava, ako trebate Škoru s naslovnice Storija, imate takvog Škoru!

O Škori nakon ostavke

U emisiji su objavljeni naslovi s portala četiri nacionalne televizije, na kojima je Miroslav Škoro, na dan ostavke, u izjavama uživo, detaljno obrazlagao osobne razloge svog odlaska i inzistirao na tome da neopozivo odlazi, bez ikakvih pritisaka, pa je Dujmović postavio pitanje: – Što se to dogodilo dan poslije?!

“To je najvažnije pitanje, na kojem većina medija uopće ne inzistira,” nastavio je: “Potpišete ostavku, četiri puta je pročitate, ničim prisiljeni i što se onda dogodi?! Duboka država! Netko stisne gumb, netko vas nazove ili vas netko ucijeni…

Dan iza toga, Škoro uključuje sestru, a onda i on sam nastupa dijametralno suprotno tekstu ostavke, koju je sam, ne samo potpisao nego četiri puta javno obrazložio!

Za N1 jer rekao da odlazi iz osobnih razloga, na RTL-u je izjavio da će ostati vjerni član stranke, za HRT je konstatirao da je dao sve što je mogao od sebe, govorio je da Domovinski pokret ne smije biti njegov talac, rekao da ima svoje pjesme i vino, svoj saborski mandate i da hoće mir…

A već idući dan krenuli su napadi suprotni navodima iz njegove vlastite odluke, kao i pokušaji rušenja stranke.”

O napadu na Penavu

Nekoliko dana kasnije, na najavu da bi Penava mogao biti njegov nasljednik, on ga je odmah napao – podsjeća Dujmović.

– Izjavljivao je da ne želi da stranka bude njegov talac, a onda se buni protiv Penave?! Zaista ne znam što mu se dogodilo dan poslije, ali neki pritisak morao se dogoditi. Je li ga je netko zaista ucijenio ili ga je tako navodio; je li to duboka država? Takvo je ponašanje potpuno iracionalno i to se još nikada nije dogodilo na hrvatskoj političkoj sceni.

“Kad je Škoro otišao iz Domovinskog pokreta, za njim nije krenuo nitko, osim par potpuno nevažnih ljudi na terenu,” konstatirao je Tihomir Dujmović, koji dobro poznaje situaciju u toj stranci.

O nastojanju rušenja DP-a kao alternative HDZ-u

“To je potpuno irelevantno, s obzirom na veliki broj članova, koji prelazi deset tisuća… Iz Predsjedništva nije otišao nitko, nitko iz Domovinskog odbora, nitko od zastupnika u Saboru… Osim Škore i njegove sestre. Ako imate neboder od deset katova i ne razgovarate s nikim, onda valjda s vama nije nešto u redu… Cijeli neboder ne valja, a samo ste vi ok?!”

Tajnicu i vino Dujmović u Bujici nije previše komentirao, ali je ustvrdio da “nemoralnim smatra da, primjerice imotski vinar Grabovac besplatno dijeli vina u kampanji, a Škoro ih naplaćuje”.

– I Sačić je vinar u “Suverenistima”, a nisam čuo da je prodavao vino svojoj stranci!

“I Škoro i njegova sestra djeluju isključivo kao uništivači Domovinskog pokreta, gostuju kod Stankovića, na N1, prate ih uglavnom lijevi mediji i mediji pod kontrolom vlasti,” zapazio je Dujmović.

“Svi oni koji su svojedobno pljuvali Škoru, sada ga koriste za pljuvanje po Domovinskom pokretu i imaju samo jedan cilj; uništiti DP kao alternativu HDZ-u.”

O suradnji Domovinskog pokreta i HDZ-a u Karlovcu

Domovinski pokret u Karlovcu djeluje kao pozitivni korektiv i surađuje s HDZ-om koji, nasuprot volji Pupovca, donosi odluku o preimenovanju Koranskog mosta u Most specijalne jedinice policije Grom – rečeno je u emisiji.

– Da nema DP-a i HDZ-a nikad se Koranski most ne bi zvao po Gromovima! Škoro svojom retorikom nastoji to spriječiti i za mene je to retorika duboke države.

O ‘desnici’ savršenoj za Andreja Plenkovića

“Sve što Škoro danas radi, to su rafali u leđa Domovinskog pokreta,” energično je zaključio Tihomir Dujmović: “Taj čovjek ili je instruiran ili je pomračenog uma ili je njegova taština neronovska… Pa, on ih mrzi više nego Pupovac!”

Slično mišljenje kao i o Škori, Dujmović ima i o Zekanovićevim “Suverenistima”, u čijem je zastupničkom Klubu pronašao utočište.

– “Desnica” tog tipa je savršena “desnica” za Andreja Plenkovića! To je kokošarska priča!

Da nije bilo Domovinskog pokreta, ti “Suverenisti” nikada ne bi završili u Saboru. Preko noći su napravili svoj klub i to je već samo po sebi, bila prevara.

O Škorinom prelasku u drugi klub

U emisiji je otkriveno da se Škoro prije “Suverenista”, nudio Klubu Mosta, koji ga je zamalo prihvatio.

Nnavodno su glasovali 6:5, a tek nakon odbijenice Mosta, pristupio je dogovoru sa Zekanovićem, koji ga je po riječima izgovorenim na saborskom hodniku “uzeo samo zbog matematike”, čemu je svjedočio dr. Zlatko Hasanbegović i to prenio Bujici.

– Ljudima se takve relacije gade, baš kao i likovi koji vode hrvatsku “desnicu”.

Ako je istina da je Most sa 6:5 tijesno odbio Škoru i sestru, to onda govori nešto i o Mostu, a “Suverenisti” su se pokazali potpuno proturječnima…

O Penavinoj autentičnosti

Koliko uopće medija ima da ljudima objasne što su “Suverenisti”, tko je Zekanović, a tko Ivan Penava, što je Domovinski pokret – zapitao se Dujmović.

– To će biti vrlo teško razjasniti, a to je srce borbe na desnici, borbe za autentičnu i iskrenu desnu priču… Ja u toj priči vjerujem Penavi jer on nema što izgubiti.

Penava se mogao deset puta ultra elegantno prodati kao more raznih HDZ-ovih vijećnika, koji plahutaju po razno, raznim državnim tijelima, odborima, ili Bruxellesu… Ipak, on se ostao boriti za onu sirotinju u Vukovaru, koja vapi za pravdom i zato mu vjerujem!

O referendumu protiv eura

Najavljeno prikupljanje potpisa od “Suverenista” za referendum protiv eura, u Bujici je nazvano “korisnim idiotizmom” od kojeg profitira vlast.

– Plenković pušta “Suvereniste” da krenu skupljati potpise za referendum jer unaprijed zna da neće uspjeti i zbog toga su njegovi korisni idioti.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr/snimka zaslona

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.