VIDEO Elitni kanadski snajperist bori se u Ukrajini: Jučer sam bio programer, danas ubijam ljude

10.03.2022. 09:31:00

RATOVAO I PROTIV ISIL-A

Moram pomoći Ukrajincima, bombardiraju ih samo zato što žele biti Europljani, a ne Rusi, rekao je Wali koji neće biti na prvom rođendanu sina jer se pridružio međunarodnoj legiji

Ostavio je kući u Kanadi suprugu i malenog sina i došao u Ukrajinu boriti se protiv ruskog agresora. Ratni veteran Wali, kako se nazvao u želji da zaštiti identitet, jedan je od tisuća pripadnika međunarodne legije koji je odgovorio na poziv ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Snajperist, po zanimanju programer, stigao je s još trojicom sunarodnjaka i ušao u zemlju preko granice s Poljskom.

- Vrlo jednostavno. Želim im pomoći. Moram im pomoći jer ljude bombardiraju samo zato što žele biti Europljani, a ne Rusi - govori Wali za CBC News.

24sata
Wali je ratovao i kraj Kandahara u Afganistanu | Foto: CBC News

Nekad je bio član elitne kanadske jedinice Royal 22e. Borio se i u Iraku i Afganistanu, bio na strani Kurda u ratu protiv tzv. Islamske Države prije nekoliko godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ukrajinci su ga srdačno dočekali.

- Bili su tako sretni što dolazim, odmah smo se sprijateljili. Prije tjedan dana bio sam programer, a sad uzimam antitenkovske projektile iz skladišta i ubijam prave ljude. To je sad moja stvarnost - rekao je Wali.

Najteži trenutak, tvrdi, bit će mu prvi rođendan sina ovaj tjedan koji će morati propustiti. Supruga nije bila za to da ode u rat.

24sata
Foto: CBC News

- Možete misliti što je rekla i što sad misli - kaže.

Nije jedini kanadski vojnik u Ukrajini, CBC News piše kako su u kontaktu s još petoricom, ali većina njih ne želi govoriti u javnosti.

Izvor: 24sata/ Foto: CBC News

Izvorni autor: Josip Tolić/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.