(VIDEO) ESKALIRALA SITUACIJA NA KOSOVU: Srbi pokušali proboj, morali intervenirati i specijalci

29.05.2023. 16:09:00

Skupina prosvjednika srpske nacionalnosti pokušala je spriječiti albanske gradonačelnike, izabrane na nedavnim izborima, da preuzmu dužnost u mjestima s većinskim srpskim stanovništvom na sjeveru Kosova, zbog čega je morala intervenirati i policija.

Najnapetije je bilo u Zvečanu gdje su specijalci spriječili skupinu prosvjednika da uđu u prostorije gradske uprave, izvijestio je novinar AFP-a. 

Bojkotirali izbore

U policijskom priopćenju stoji kako su “upotrijebili nasilje i suzavac” kada su prosvjednici pokušali probiti policijski kordon.

Podsjetimo, radi se je o izborima održanim 23. travnja koje su kosovske kosovske vlasti provele u četirima općinama s većinskim srpskim stanovništvom, koje je u velikom broju bojkotiralo izbore. Od 45 tisuća upisanih, na izbore je izašlo tek oko 1.500 birača od nekih 45.000 upisanih. 

Prosvjednici traže i povlačenje specijalnih policijskih snaga raspoređenih na tom području prije nekoliko dana.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: I.J./Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.