(VIDEO) Hasanbegović u Bujici: “Glas za Kolindu je glas za Plenkovića!”

24.09.2019. 16:30:00

Bujica se u ponedjeljak bavila temom novog suverenističkog kluba u Hrvatskom Saboru, kojeg čine general Glasnović, dr. Hasanbegović i g. Hrvoje Zekanović. Oni planiraju zajednički nastup na idućim parlamentarnim izborima. To je posljedica strategije Brune Esih koja je odbijala suradnju sa Suverenistima, što je dovelo do raskola stranke.

300.000 birača desnice čvrsto podržavaju dr. Miroslava Škoru. G. Hrvoje Zekanović kaže kako je njihova grupacija prva podržala Škoru upravo zato jer on jest suverenist, i vjeruje u njegovu pobjedu.

Hasanbegović je rekao kako je u protekla dva mjeseca odbijao polemizirati s, kako je rekao, “HDZ-ovom septičkom jamom”, i rekao kako o bivšima u životu i politici ne treba loše govoriti, no rekao je kako će napraviti jednu iznimku – zbog javnih nastupa i intervjua Brune Esih. Osvrnuo se na neuspjeh na europskim izborima i Sabor, na kom, kaže, nije bilo više kandidata za sve dužnosti, već samo po jedan, onaj odabran unaprijed. Sazivanje sabora stranke u Zadru je nazvao protustaturarnim, jer nisu bili pozvani pripadnici zagrebačke i nekih drugih organizacija.

Tvrdi da se pokušalo dovesti do toga da HDZ-ova klijentela koristi njegov politički kapital, a rekao je i da su se ljudi Kreše Beljaka infiltrirali u stranku. Stranka, kaže, u obliku u kom je utemeljena više ne postoji.

Vezano uz predsjedničku kampanju, rekao je kako je paraobavještajna mantra HDZ-a da HDZ nema alternative i da će doći SDP ako se ne glasa za HDZ prevara birača i ucjena, te da HDZ birače smatra političkim idiotima i očekuje da ponovo biraju HDZ unatoč njihovim propalim politikama i ljudima poput Kuščevića.

Kaže da je izbjegavao kritizirati Grabar-Kitarović, ali kako je bilanca njenog mandata nedostatna. Ključno postignuće je, smatra, da je s vlasti otišla “notorna elementarna nepogoda” Ivo Josipović, no to nije dovoljno. Za pet godina je Grabar Kitarović, kaže, trebalo izgraditi vlastiti politički položaj koji ne ovisi o HDZ-u te optužio Predjsednicu za “vulgarnu estradizaciju” politiku koja, kaže, ne mora nužno biti loša ali se kosi s njegovim poimanjem politike.

Za njenu politiku je rekao da je lišena sadržaja, te se ponovo osvrnuo na dosjetku da je svaki glas koji nije za HDZ glas za SDP i ustvrdio da je glas za Kolindu Grabar Kitarović zapravo glas za HDZ.

Što je još rekao poslušajte na video snimci!

Izvor: Priznajem.hr/Foto:screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.