(VIDEO) MUP SRBIJE OBJAVIO NOVE SNIMKE: Rekonstruirali Matejevo kretanje: ‘Vrijeme i kretanje objekta u Savi poklapaju se s kretanjem Matejeva mobitela’

12.01.2022. 19:26:00

NOVI DETALJI

Nakon hrvatske policije, o slučaju nestanka 27-godišnjeg Splićanina Mateja Periša, oglasio se i MUP Srbije.

Na svojim su internetskim stranicama objavili priopćenje u kojem se referiraju na brojne snimke nadzornih kamera koje se puštaju u javnost.

U videu, također objavljenom danas, detaljno su pokazali kuda se Matej kretao, a govoreći o snimci na kojoj se vidi da neki objekt ili osoba pluta rijekom Savom, MUP kaže:

“Lociranjem Matejevog telefona preko baznih stanica indikativno je bilo kretanje jednog objekta u rijeci Savi. Vrijeme i trasa kretanja ovog objekta u rijeci se poklapa s kretanjem Matejevog telefona. U ovom kadru, ka ušću Save u Dunav, vidjet ćete objekt. Vrijeme i mjesto se poklapaju s kretanjem Matejevog telefona”. Rekonstrukciju tog dijela je na osmoj minuti videa.

Priopćenje MUP-a Srbije prenosimo u cijelosti:

“Ministarstvo unutrašnjih poslova apelira na medije i poziva ih da se suzdrže od objavlјivanja netočnih i neprovjerenih informacija i plasiranja u javnost video snimki na kojima se insinuiraju događaji koji su prethodili nestanku hrvatskog državlјanina Mateja Periša, jer tako, plasiranjem dezinformacija, ometaju istragu.

Policijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera s trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do trenutka silaska do Save, u 1.52 sata nakon ponoći, odakle mu se gubi svaki trag.

Temeljem pregleda svih snimaka, jasno je da Matej, od trenutka izlaska iz Beton hale, osim taksista, kojeg je zaustavio i s kojim je policija obavila razgovor, nije bio u kontaktu i interakciji ni s jednom drugom osobom.

Naglašavamo da je u dosadašnjem tijeku istrage policija obavila razgovor s Matejevim prijatelјima koji su te večeri bili s njim, osoblјem kluba, svim svjedocima i da je na osnovi svih izjava isklјučena svaka mogućnost da je njegovom nestanku prethodio sukob ili tučnjava.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, različitih organizacijskih jedinica, već 13 dana kontinuirano tragaju za Matejem Perišem i od trenutka prijave nestanka, 31. prosinca prošle godine, ulažu maksimalne napore i poduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi mladića pronašli.

U potragu su između ostalih uklјučeni pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, kojoj je nestanak i prijavlјen, Policijske ispostave za sigurnost na rijekama, pripadnici Žandarmerije, Policijske brigade kao i pripadnici policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac. U cilјu pronalaska Mateja Periša preko Interpola obavještenje su i policije zemalјa u okružju.

Još jednom apeliramo na medije i pozivamo ih da se zbog osjetlјivosti teme, suosjećanja s roditelјima i obitelji nestalog mladića te remećenja dalјnjeg tijeka istrage, ne šire dezinformacije i ne plasiraju neprovjerene snimke kojima insinuiraju navodne scenarije koji su prethodili nestanku”, priopćenje je MUP-a Srbije.

Izvor: Dnevno.hr/Foto: Screenshot/Kolaž Dnevno/

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.