(VIDEO) NA DANAŠNJI DAN PRIJE 25 GODINA TUĐMAN JE ODRŽAO PROROČANSKI GOVOR: Poslušajte ga!

23.11.2021. 20:19:00

Od brojnih govora prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, možda niti jedan nije bio toliko proročanski, a stoga i toliko napadan i kritiziran u mainstream medijima, kao onaj kojeg je održao na današnji dan 1996. godine. Tuđman je iz rata izašao kao pobjedik, ali bio je suočen s jedne strane s teškom, smrtonosnom bolešću, a s druge s rastućim pritiscima kako Zapada tako i nelustriranih ostataka jugokomunističkog režima i struktura ukorijenjenih u nekadašnjoj svemoćnoj tajnoj policiji, koja nikad nije ispustila poluge moći iz ruku – medije prije svega, ali i ekonomiju preko privatizacije u kojoj su viđeniji članovi nomenklature postali titulari vlasništva.

Tuđman je tada među ostalim rekao:

– Nećemo dopustiti ostacima jugokomunističkog sustava, niti jugosrpskog, stanje kakvo smo bili zatekli u Hrvatskoj uspostavom hrvatske slobode i demokracije. Nećemo dopustiti da nam sve to dovedu u pitanje.

Nećemo to dopustiti tim jugokomunističkim ostacima, ali ni onim političkim diletantima, bezglavim smušenjacima koji ne vide o čemu se zapravo radi danas u Hrvatskoj i u svijetu sa kojekakvim regionalnim planovima…

Nećemo dopustiti onima koji se vežu i sa crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnosti, ne samo sa crnim, nego i zelenim i žutim vragovima…

Nećemo dopustiti onim koji se povezuju sa svima protivnicima hrvatske samostalnosti, ne samo povezuju nego im se nude, ne samo da im se nude nego im se prodaju za Judine škude, kao što se i sami hvale da dobivaju dotacije iz svih centara svijeta, a povezuju se od fundamentalističkih ekstremista, do kojekakvih lažnih propovjednika, pseudodemokratskih obmanjivača koji nam danas propovijedaju velike ideje o ljudskim pravima i slobodama medija.

Da! Mi smo stvarali svoju Hrvatsku za ljudska prava i za slobodu medija, ali za ljudska prava prije svega većine hrvatskoga naroda.

Ali ćemo, razumije se, mi sa tom hrvatskom slobodom i demokracijom osigurati i manjini ta ljudska prava i slobodu medija.

Ali nećemo dopustiti da nam ti sa strane rješavaju, odnosno nameću rješenja. Hrvatska neće biti ničija kolonija. Hrvatska je dosta bila i pod Mlečanima i pod Stambolom, i pod Bečom i pod Peštom, i pod Beogradom.

Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini – rekao je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman.

Da je Tuđman bio u pravu danas je jasnije no ikad.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:Franjo Tuđman, snimka zaslona

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.