VIDEO Nadbiskup Puljić predvodio 15. istovremenu krunicu „Hrvata svega svijeta"

07.11.2020. 16:39:00

O. Ivan Ike Mandurić u subotu 7. studenoga organizirao je 15. po redu istovremenu krunicu „Hrvata svega svijeta" na Zoom platformi, a prenosila se putem YouTube kanala. U molitvu je uveo predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić.

Uz nadbiskupa Želimira Puljića i o. Iku Mandurića molitelji su bili glavni urednik Hrvatske katoličke mreže dr. sc. Siniša Kovačić, glavni urednik portala bitno.net dr. sc. Anto Mikić, glazbenik Alan Hržica i dragovoljac Domovinskog rata i stopostotni ratni vojni invalid Marko Radoš.

Nadbiskup Puljić pozdravio je hvalevrijednu inicijativu patra Ike povezivanja naših ljudi diljem svijeta upravo molitvom krunice „koja je bila i ostala naša draga obiteljska molitva”. Nadbiskupa je ona podsjetila na dane djetinjstva i iskustvo zajedničke molitve u obitelji, te je izrazio nadu da će i ovo iskustvo zajedničke molitve krunice „Hrvata svega svijeta” pomoći da se zajednička molitva vrati u obitelji, „jer bez toga nam nema budućnosti”. To je pastoralno najvažnije, poručio je nadbiskup Puljić.

Budući da su se danas molila žalosna otajstva krunice, nadbiskup je rekao kako podsjećanje na teško stanje kršćana diljem svijeta scenama s početka priloga predstavlja kako naši svjedoci sudjeluju u otajstvu „koje je Isus učinio za nas, žrtvovao se za nas; uvodi nas u otajstvo koje nam je neobično potrebno da budemo voljni s Bogom supatiti i pomoći njemu nositi križ koji treba do kraja iznijeti”.

Neka bude i ova molitva naša nakana da osjećamo trajno Marijinu prisutnost i da imamo zagovornicu kojoj se možemo utjecati i moliti za sve naše nakane, zaključio je nadbiskup Puljić i uveo u molitvu.

Molilo se u izravnom prijenosu na YouTube kanalu Za vječnu slavu , na Laudato TV, kao i na Facebook stranici Krunica Hrvata te na stranicama Hrvatske katoličke mreže (HKM).

Izvor: IKA/HKM

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.