(VIDEO) NAKON TRI OPOMENE PREDSJEDNIKA SABORA, JOSIP ĐAKIĆ MORAO NAPUSTITI SABOR

10.02.2022. 14:55:00

U Saboru se raspravlja o prijedlogu da se provjera potpisa prikupljenih za dvije Mostove referendumske inicijative povjeri Vladi. Saborski zastupnik Josip Đakić zbog svog izlaganja zaradio je tri opomene, piše N1.

Naime, Đakić je zatražio povredu Poslovnika na izlaganje SDP-ovog Peđe Grbina.

“Kolega Grbin u svom pokušaju da obrani oporbu u cijelosti je sam sebe stavio u nemilosrdan položaj, a vrijeđajući nas jer je sam pokazao primjerom u početku cijepljenja da se cijepiti treba i pozivao na cijepljenje. Danas, kad brani oporbu, čini mi se da je Partija odlučila s Mostom sklopiti novi savez. Vjerujem da je ovo što sam izgovorio, da je oporba kriva ovakvim zbunjujućim porukama što je necijepljenje došlo do ovog momenta”, rekao je Đakić, govoreći duže nego što mu je dozvoljeno.

Predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, upozorio je Đakića da je dobio još jednu opomenu, zbog krivog pozivanja na kršenje Poslovnika, a prvu je dobio ranije.

“Moram do kraja reći…”, nastavio je Đakić, na što je od Jandrokovića dobio i treću opomenu.

“Sada dobivate treću opomenu, izvolite sjesti i nemate pravo govora do kraja danas”, poručio je predsjednik Sabora, nakon čega je Đakić i dalje govorio.

“Kolega Đakiću, morat ću vas izbaciti iz sabornice. Pa što je ovo sad?”, rekao je šef Sabora, nakon čega je Đakić napustio sabornicu, prenosi N1.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr/ snimka zaslona

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.