(VIDEO) OVO MORATE POSLUŠATI: NOVINAR N1: “Vidite, i maturanti su protiv Škore”, MATURANTI: “Sude mi…”

25.05.2021. 16:01:00

Kampanja difamacije Miroslava Škore u medijima ne prestaje, no danas se novinar N1 TV Krešić lijepo osramotio izvješćujući sa Škorinog skupa na Zrinjevcu u Zagrebu, gdje su prezentirali dokaze o tome kako su članovi platforme “Možemo!” godinama dobivali milijune što od grada što od “krupnog kapitala” protiv kojeg se navodno bore.

“Čini se da su se čak i maturanti urotili protiv stožera Miroslava Škore”, rekao je Krešić, ponavljajući narativ medija kako su mladi za “Možemo!”, iako sve ankete pokazuju da najviše potpore “Možemo!” ima među glasačima starijim od 60 godina (što i ne čudi, kad se pogledaju godine starosti “mladih” okupljenih oko Tomaševića – Matule, Borič, i ostalih).

Trenutak kasnije začula se Škorina pjesma, a Krešić se ispravio: “Čini se da se ipak nisu urotili nego pjevaju Škorine pjesme”.

S tim milijunima džabe su krečili, neće promijeniti ovu mladost, koja pjeva Škorine pjesme – kazao je Stipo Mlinarić, koji je govorio na skupu.

– Pozvali smo džentlmenski Tomaševića da informira javnost kako se financira Možemo, no kako do danas to nisu učinili podastrijet ćemo materijalne dokaze. Ekipa iz platforme Možemo nisu mlada skupina entuzijasta već dobro organizirana skupina koja 10 godina isisava na najgori parazitski način novce poreznih obveznika. Zahvaljujemo se bivšim nezadovoljnim suradnicima platforme Možemo koji su nam pomogli u rasvjetljavanju ove afere. Uz aferu su vezane stotine udruga koje su vezane uz platformu Možemo – kazao je na skupu Dario Žepina, glavni tajnik Domovinskog pokreta.

Pozvali su javnost da prate tijek novca i da će sve biti jasno.

– Htio sam nekoliko riječi politički reći koja je poanta civilnog društva jer i sam dolazim iz te sfere. Civilno društvo u pristojnim društvima postoji, cilj je da štite ljudska prava, sva druga prava, lobira kod zakonodavca koja tim ugroženim skupinama ide u prilog. Ja sam devet godina bio potpredsjednik HHO-a, nisam za razliku od Tomaševića ni sekundu bio zaposlenik HHO-a, tamo ostvarivao plaću i tamo primao honorare. Mislim da sam u 10 godina imao jedan putni nalog. Tu se radi o korištenju javnih sredstava za politički marketing, promociju ljudi koji su bili u civilnom društvu i poželjeli se baviti politikom. Koliko je to moralno neka to prosude mediji i građani. Optužuju nas iz Možemo i neki novinari da vodimo prljavu kampanju. Mislim da je vrijeme da se progovori o toj temi, o civilnom društvu se nikad nije govorilo. Ovo je vrijedna rasprava da se vidi što se događalo u tom društvu i mislim da ovo nije prljava kampanja nego čistilište – kazao je Igor Peternel te pozvao Tomaševića da se izjasni koliko je novca otišlo na honorare njega i suradnika.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:HINA/ Dario GRZELJ/ dagr

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.