(VIDEO) OZLIJEĐENE VOJNIKE KFOR-a VUKU PO PODU! Stižu dramatične snimke s Kosova, sve je više ranjenih: ‘Moraju se suočiti s pravdom’

30.05.2023. 09:00:00

Sve je veći broj ozlijeđenih na Kosovu. Prema posljednjim informacijama, u sukobu snaga KFOR-a i prosvjednika ozlijeđene su najmanje 53 osobe, od čega tri teže.

“Jedan muškarac je podvrgnut operaciji i u teškom je stanju jer ima prostrijelnu ranu, dok je druga osoba s teškim ozljedama u fazi dijagnostike”,  rekao je za N1 šef Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek.

KFOR, mirovna misija na Kosovu pod vodstvom NATO-a, osudila je nasilje.

“Suprotstavljajući se najaktivnijim prosvjednicima, više vojnika talijanskog i mađarskog kontingenta KFOR-a bilo je predmetom ničim izazvanih napada i zadobilo je traumatske rane s prijelomima i opeklinama uslijed eksplozije zapaljivih naprava”, stoji u priopćenju KFOR-a, prenosi agencija Reuters.

 

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani optužila je srbijanskog  predsjednika Aleksandra Vučića za situaciju na Kosovu 

U objavi na Twitteru je napisala kako su srpske ilegalne strukture pretvorene u kriminalne bande napale kosovsku policiju, časnike KFOR-a i novinare.

“Oni koji izvršavaju Vučićeve naredbe da destabiliziraju sjever Kosova, moraju se suočiti s pravdom”, napisala je Osmani.

Društvenim mrežama kruže uznemirujuće snimke koje prikazuju ranjene vojnika KFOR-a. Na nekima se vidi kako ih ranjene vuku po podu.

Predstavnici zemalja Kvinte u Prištini – SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Italije, Njemačke i Francuske – zatražili su od premijera Kosova Albina Kurtija da poduzme korake koji bi doveli do deeskalacije nasilja.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: I.J./Foto: snimka zaslona/Twittwer

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.