VIDEO: Pet minuta furiozne igre! Pogledajte prekrasan gol velikog Dinamovog talenta i španera

19.01.2022. 19:18:00

Modri su definitivno protiv Domžala odigrali svoje najbolje poluvrijeme na ovim pripremama
v
  

Dinamo - Domžale 3:0

Rovinj. Gradski stadion Valbruna. Bez gledatelja

Strijelci: 1:0 - Jurić (57), 2:0 - Tolić (60), 3:0 - Jurić (62)

Dinamo (3-5-2): Livaković - Theophile, Šutalo, Franjić - Špikić, Mišić, Ivanušec, Ademi, Bočkaj - Andrić, Oršić.

Drugo poluvrijeme: Zagorac - Ristovski, Lauritsen, Dilaver - Moharrami, Gojak, Bulat, Baturina, Štefulj - Tolić, Jurić. Trener: Željko Kopić

Domžale (4-3-3): Mihelak - Ilenič, Klemenčič, Karič, Strajnar - Markuš, Pišek, Ibričić - Jakupović, Vuk, Jurilj. (još su igrali: Tešanović, Žinič, Georgijević, Jovičević, Hodžić, Podlogar, Dajčman, Martinović, Stanković, Perc, Husmani) Trener: Dean Djuranović

Sudac: Marin Vudulin (Kanfanar)


Modri su u srijedu u pet minuta furiozne igre u drugom poluvremenu razbili Domžale i tako novim trijumfom zaključili rovinjske pripreme kad se radi o igranju utakmica. Bila im je to posljednja, treća. U prve dvije pobijedili su Olimpiju (2:0), te Koper (4:2). Momčad koja je igrala u drugoj dionici oduševila je pristupom i kompletnom prezentacijom, talent Dinamovih nogometaša došao je do punog izražaja, a posebno valja izdvojiti sjajne partiture Jurića, Tolića i Baturine, a istakli su se i Gojak, te Bulat. Bilo je to definitivno najbolje Dinamovo poluvrijeme na ovim pripremama.

U prvom poluvremenu gledali smo borbenu, ali dosta nepovezanu utakmicu koju su karakterizirala česta pogrešna dodavanja s obje strane. Teško su se povezivale neke smislene akcije, tako da je i vladala prava suša kad su prilike za pogodak bile u pitanju. Prvu su imali Slovenci naklon petnaestak minuta igre, obrana Modrih je ispala, Markuš se našao ispred Livakovića, ali je vratar Modrih odlično reagirao. Nakon dvadssetak minuta igre, Kopićeva momčad je lagano preuzimala kontrolu igre, i sve je češće gravitirala prema vratima Domžalea. Najbolje prilike za Dinamo je u prvoj diionici imao je Luka Ivanušec. Prvo je jedan njegov snažan udarac s dvadesetak metara završio pola metra kraj vratnice, a prava je šteta što druga prilika nije završila pogotkom. Theophile je izvrsno proigrao Ivanušeca, koji je odlično opalio, ali je lopta pogodila gredu! Bila je to najljepša akcija u prvih 45 minuta. U međuvremenu je i Pišek opasno opalio s nekih 18 metara, ali je lopta za koji centimetar promašila cilj. U samoj završnici prvog poluvremena Ivanušec se našao u svojoj trećeoj prilici. Imao je lopti na vrhu šesnasterca, ali je njegov udarac bio blokiran, te ga je vratar Domžalea bez problema zaustavio.

Početkom drugog poluvremana Modri su imali idealnu priliku. Gojak je probio bok, odlično je centrirao, ali je Martin Baturina s šest-sedam metara glavom promašio. Uskoro je Dinamo također mogao do vodstva, Marko Bulat je izvrsno pucao iskosa, ali je lopta odletjela preko grede. Nešto kasnije je i Gojakov udarac zamalo prošao pokrak vratnice. Start Modrih u drugom poluvremenu bio je silovit, mnogo intenzivniji nego u prvoj dionici.

Takav pristup donio je i pogodak. Martin Baturina fenomenalno je opalio, Mihelek je jedva obranio, ali na odbijenu loptu naletio je Jurić i precizno pogodio suprotni kut. Dinamov napadač koji je inače odbio poziv australskog izbornika za kvalifikacije za Katar zbog problema s putovanjem uskoro je zabio još jedan pogodak,. te je tako s ukupno tri postignuta pogotka postao najbolji strijelac na Dinamovim zimskih pripremama, jednom je pogodio i protiv Olimpije. A između dva Jurićeva vidjeli smo majstoriju Marka Tolića. Dinamov 'španer' je u svom stilu, fantastičnim lažnjakom 'povaljao pod' s Pišekom, a onda majstorski pogodio. Potez koji će definitivno ostati kao zaustavljena slika...

Bilo je zanimljivo gledati bivšeg ljubimca Hajdukovih navijača Senijada Ibričića (36), stari majstor još uvijek je u formi, Istina, malo je usporio, ali po nekim potezima se itekako vidjelo da kapetan Domžalea još itekako može biti koristan u slovenskoj ligi. Ibričić je u dresu Hajduka tri puta zabio pogodak Modrima, u srijedu ipak nije uspio pogoditi.

Kao što smo i najavili, Bruno Petković je zbog problema s aduktorom propustio utakmicu, a zbog probavnih problema u hotelu je ostao Dino Perić. Trener Kopić nije želio riskirati niti s Lukom Menalom, ponajboljim modrim igračem na prve dvije utakmice, a koji je dobio neugodan udarac protiv Kopera. Modri se iz Rovinja vraćaju u subotu, a u nedjelju (23.siječanj, 14 sati) na Maksimiru igraju generalnu probu za nastavak prvenstva protiv Sturma.


Kopić nakon tri pobjede: 'Želim da svi igrači dobiju što veću minutažu'

Dinamo je s tri pobjede (Olimpija 2:0, Koper 4:2, Domžale 3:0) zaokružio rovinjsku pripremnu trilogiju. Nakon posljednje utakmice trener Modrih Željko Kopić je kazao:

- Bez obzira na ovu pobjedu s tri pogotka, primjetan je mentalni i tjelesni umor igrača. Nakupila se velika količina treninga, a eto odigrali smo i tri utakmice. Kad sve zbrojim, bilo je dobrih stvari, a ono što je bilo malo manje dobro razumijem. U četvrtak ćemo se malo odmoriti, a onda još odraditi petak i subotu.

Kao i obično, Dinamo je igrao s dvije različite momčadi po 45 minuta.

- Želim da svi igrači dobiju što veću minutažu. Super je što nemamo nikakvih ozbiljnijih ozljeda. U konačnici, nakon nedjeljne utakmice sa Sturmom, svaki igrač će dobiti minutažu koju sam planirao. Nakon toga ću napraviti jasnu i kvalitetnu analizu što smo sve napravili na ovim pripremama - zaključio je Kopić.

Dvostruki strijelac Deni Jurić je ovako govorio...

- Jako sam zadovoljan jer svaki pogodak mi daje novo samopouzdanje. Lijepo je završiti ovaj dio priprema s pobjedom. Dobro smo odradili ovaj dio priprema, tjelesno smo spremni za nastavak prvenstva. Još ćemo malo taktički uvježbati neke stvari i sve će biti dobro.

Marko Tolić je postigao atraktivan pogodak u svom stilu, pogodak za dugo pamćenje...

- Imao sam sreću da je lopta došla do mene u polukontri, to su situacije na otvorenom prostoru koje najviše volim, te "jedan na jedan". Sretan sam što sam uspio pomoći momčadi - zaključio je Tolić.

Izvor: sportske.hr/Foto: Screenshot

Izvorni autor: Davorin Olivari

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.