VIDEO Plenković: Izražavam zahvalnost Josipu Joviću te svim hrvatskim policajcima, vojnicima i braniteljima koji su dali najviše za Hrvatsku

01.04.2021. 10:37:00

UVODNO OBRAĆANJE NA SJEDNICI VLADE

Predsjednik Vlade Andrej Plenković otvorio je sjednicu Vlade u četvrtak uvodnim obraćanjem, gdje je istaknuo 30. obljetnicu akcije Plitvice.

"Zahvaljujem svima uključenima na organizaciji 30. obljetnice akcije Plitvice. Zajedno smo bili tamo i obilježili smrt Josipa Jovića, poginulog hrvatskog redarstvenika. Izražavam zahvalnost njemu i svim hrvatskim policajcima, vojnicima i braniteljima koji su dali najviše za Hrvatsku", rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na epidemiološku situaciju.

"Što se tiče korona virusa, važno je da vidimo rast brojeva kod nas i u okruženju. Mjere koje je Stožer objavio jučer će pridonijeti njihovom smanjenju, pogotovo za vrijeme uskršnjih blagdana. Bit će više obiteljskih druženja, ali važno je da svi pokažu više osobne odgovornosti. Podsjećam, jedna smo od rijetkih zemalja koja nije imala nikakvo oštro zatvaranje, a pokušavamo kompenzirati gospodarsku djelatnost onima koji zbog pandemije ne mogu raditi. Međutim, bez odgovornosti svih nas, situacija je teža.

Što se tiče cjepiva, globalne su poteškoće oko nabave cjepiva AstraZenece. Mi smo to nadomjestili nabavom drugih cjepiva. Danas se u Bruxellesu vode sastanci kako bi se što prije riješili problemi u nabavi cjepiva", dodao je. 

Istaknuo je i da će na sjednici predstaviti neke detalje  Nacionalnog plana oporavka.

"Što se tiče ostalih tema, obišli smo niz županija i strateške projekte. Naša Vlada dosegla je najviši stupanj sinegrije s gradovima i županijama. Zaista se vidi koliko svi napreduju u godinama iza nas, ali što će se nastaviti i u godinama u budućnosti.

Mi smo predstavili Nacionalni plan oporavka u ponedjeljak. O tome ću reći nešto više prilikom točke dnevnog reda, a kasnije ćemo imati prezentaciju za medije", zaključio je Plenković.

Izvor: lb/Direktno.hr/Foto:FaH

Izvorni autor: lb/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.