VIDEO Pogledajte kako je goloruki muškarac svladao masovnog ubojicu i uzeo mu oružje

24.01.2023. 09:22:00

Brandona Tsaya slave kao heroja nakon što je u dramatičnoj borbi goloruk uspio svladati masovnog ubojicu iz plesnog centra, prenosi Dnevnik.hr.

Nakon što je u masovnoj pucnjavi na proslavi kineske Nove godine ubijeno 11 ljudi u plesnom centru u Monterey Parku kod Los Angelesa, objavljena je i dramatična snimka borbe jednog muškarca s naoružanim napadačem.

Brandona Tsaya (26) danas slave kao heroja jer je uspio razoružati masovnog ubojicu Huu Can Trana i da nije u tome uspio broj žrtava bio bi daleko veći. Naime, nakon krvavog pohoda u jednom plesnom centru, ubojica je ušao u drugi gdje je naišao upravo na Tsaya u predvorju.

Govoreći za NBC News, Tsay je kasnije rekao da je napadač ušao u centar i uperio pištolj izravno u njega. Uspio mu ga je oduzeti, a ubojica ga je udario šakom u glavu. Borba prsa o prsa trajala je dosta dugo. 

„Bio sam uvjeren da ću umrijeti i da će moj život tamo skončati, u tom trenutku. Ali dogodilo se čudo“, ispričao je Tsay za NBC.

„Kad sam vidio da priprema oružje kako bi mogao pucati, jednostavno mi je sinulo da bih ga mogao pokušati razoružati. Spasiti druge i sebe. Razmišljao sam o svojoj obitelji i prijateljima - kakav bi njihov život bio bez mene," rekao je potreseni američki heroj.

Guverner Gavin Newsom nazvao ga je izvanrednim mladićem.

“U tim strašnim trenucima preuzeo je na sebe spašavanje nebrojenih života. Tko zna koliko je života spasio“, kazao je.

Samo 20 minuta ranije, 72-godišnji Tran ušao je u Star Ballroom plesni centar u Monterey Parku i ubio 11 ljudi, a ranio devet.

Sve osim jedne žrtve imale su 60 ili više godina.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto:screenshot/Dnevnik.hr

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr/ N.C.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.