VIDEO Prkačin poručio: U finalu lokalnih izbora borit ćemo se kao HOS-ovci 1991. godine!

19.05.2021. 10:40:00

'ŠKORO MIRNO ČEKA...'

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Ante Prkačin u srijedu je na početku sjednice Sabora iznosio stajalište Kluba zastupnika Domovinskog pokreta.

"Nismo brojni, ali smo odabrani. Jedino mi je žao što nema kolege Milorada Pupovca", započeo je Prkačin pa nastavio:

"Želio sam danas govoriti o zločinstvu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori pa sam htio zatražiti da na konzultacije pozovemo naše europarlamentarce da im opišemo o čemu se radi pa da ovu polupismenu Europu uputimo da pruži pomoć Crnogorcima".

Međutim, govorit će, kaže, o lokalnim izborima, odnosno izborima koji su "iza nas", misleći na lokalne izbore u nedjelju. "Prihvatio sam jer su, po meni, lokalni izbori puno značajniji nego parlamentarni. Izborna trka je inače zanimljiva natjecateljska disciplina. Puno više sportska, nego li ne-sportska", pojašnjava.

Hrvatski političari drže se rečenice "Važno je sudjelovati", kaže Prkačin. 

"Tko god da se prijavio na izbore - svi su zasebno i na svoj način pobijedili. Međutim, pokušat ću objektivno govoriti o pobjednicima i porazima na ovim izborima. Sa zadovoljstvom - i jako mi je drago - da među ozbiljne pobjednike pripada Domovinski pokret. Bez sreće i zadovoljstva, spomenut ću da je dobar rezultat postigla platforma Možemo!.", pojašnjava Prkačin te nastavlja svoje izlaganje:

"Meni ne smeta, dapače, drag mi je uspjeh Mosta. Što se tiče poraženih, najbolji su oni koji hine pobjedu. Najbolje su njihova lica pokazala kako doživljavaju izbore. Najviše poražen i najveći gubitnik izbora je SDP. HDZ pak zna kako je prošao".

Međutim, dodaje Prkačin, jedan dio u tim zagrebačkim lokalnim izborima vrlo je značajan. "To vam je Wimbledon. U finalu ne igra ni SDP ni HDZ", naglasio je.

Potom je uputio upozorenje HDZ-u da se, kako kaže, ne bi ostvarila ona zločesta da "HDZ-u vrijedi država onoliko koliko njome vlada". Svoju tvrdnju potom je dodatno pojasnio.

"Ne tražim od Marija Kapulice i Andreja Plenkovića da glasuju za Domovinski pokret, ali neka puste Hrvate koji poštuju tradicionalne vrijednosti da daju glas. Ne plaši nas ni pisanje Indexa. Sin mi neku večer kaže: 'Stari, vele da Škoro nema nikakve šanse s Tomaševićem'. A ja odgovorim: 'Andro, isti takvi - kao portal - 1990. godine govorili su da Hrvatska nema nikakve šanse sa Srbijom i Jugoslavijom pa se dogodilo što se dogodilo", kaže Prkačin.

Mora se, dodaje, osvrnuti na predsjednika stranke Miroslava Škoru, ali i na članove. "Miroslav Škoro potpuno mirno čeka finale. Osjeća se pobjednički jer već takav je... Međutim, ni on ni mi ne spavamo, već smo spremni na žestoku borbu kao HOS-ovci 1991. godine. Od obrađivanja svih mjesta gdje bi mogli biti potencijalni kandidati, ali i kontrole izbornih kutija - pokazat ćemo kako se vodi kampanja. Pokazat ćemo i - ako ne dobijemo izbore - kako se čestita onome tko je pobijedio.

Izvor: Direktno.hr/PDN/Foto:screenshot

Izvorni autor: lš/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.