VIDEO Prkačin: Škoro je najveća žrtva prljave kampanje, Možemo je nastavak Bandića

28.05.2021. 18:15:00

Prkačin je na početku izlaganja rekao da kampanja završava te da je u subotu izborna šutnja. “Malo ću se osvrnuti za ovim što se događalo”, rekao je pa nastavio:

“Iznijet ću prijepor iz Domovinskog pokreta kojem pripadam. Prijepor se skoro pretvorio u sukob jer smo se lijepo dogovorili da ćemo odraditi hrabro, junački, žestoko, ali fer – bez niskih udaraca”.

Svoj dio posla, kaže, odradio je sam. “Kažu da sam solidan individualac pa se onda nisam previše ni osvrtao na ostale niti na predsjednika stranke Miroslava Škoru koji najžešću bitku bije”, rekao je.

“Počele su prvo potiho, a onda glasne priče o prljavoj kampanji, da bih ja saznao da je to upućeno na našu adresu. I to iz svih državnih medija za koje sam odavno rekao da su u rukama onih koji ne vole, odnosno mrze hrvatsku državu. Dakle, sastaše se i počelo je vrlo žestoko. Da mi kolege nisu objasnili, tko zna kako bi naša rasprava završila”, kazao je pa svoju tvrdnju dodatno pojasnio:

“Lijepo sam rekao – mi u Domovinskom pokretu u sjajnoj smo situaciji kada sam govorio zbog čega nam ne treba ni pomisao na prljavu kampanju. Ne moramo siliti, 400 vijećnika, velik uspjeh. Stranka osnovana prije godinu dana…”.

Kazao je da je njihov predsjednik Škoro, zapravo, najveća žrtva prljave kampanje. “Čovjek je ušao onako ‘s ulice’ u predsjedničku kampanju pa dobio 24 posto, a znamo kako su prolazili predsjednički kandidati. Čovjek koji je uveo 16 zastupnika u parlament. Čovjek koji je ušao – kako ja kažem za zagrebačke izbore – u finale Wimbledona. Pa eto, na čast im – ovima koji pričaju i o tome trabunjaju”, rekao je Prkačin.

Što se tiče prljavštine, dodaje, ljudi su dostavili dokumentaciju. “Gospodo draga, radi se o ogromnom iznosu novca. Radi se milijunima eura koje je netko preko nekoga dobio. Kako? Zašto?”, upitao je general HOS-a Prkačin.

Ne može se reći, tvrdi, da je kampanja prljava. “Nije točno da smo mi taj novac dobili. Isto tako, je li prljava kampanja ako se platforma Možemo! bazira na antifašizmu? Jesam li ja taj njihov antifašizam osporio u jedno sedam teza, a nisu niti jednu jedinu opovrgnuli?”, rekao je.

Dodaje da neka Možemo! opovrgne bilo što od onoga što je rekao.

“Jesam li ih i poučio jer su toliko neuki da ne znaju da je u Hrvatskoj postojao antifašizam? Jesam li im spominjao Marka Oreškovića koga su izdali Srbima, četnicima, da ga zakolju u listopadu ’41. godine jer se kao istinski antifašist želio boriti protiv fašizma”, rekao je dodajući da im je spomenuo i Andriju Hebranga te da svi znamo kako je on završio.

“Oni ništa ne znaju… Je li ovo govor mržnje? Ja ću argumentirati ako nešto kažu”, rekao je.

Na njihovom mjestu, rekao je Prkačin, on bi spomenuo dva komunista – Stevu Krajačića Dražena Makarića. “Oni su bolje zastupali hrvatske interese u Beogradu, nego Andrej Plenković u Bruxellesu. To bi bila priča. To bi govorilo da se radi o znalcima, o ozbiljnim ljudima. Ma, neozbiljna ekipa… Fraze, parole i ništa više. I oni promjena? Ma, oni su nastavak Milana Bandića“, rekao je i zaključio:

“Bandić nije naš, on je njihov. Potječu iz istog legla. Ja tu čekam, čekam i čekam, a njih nema”.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.