[VIDEO] PROSVJED PRED HZZO-om: ‘Ako nam usluge uvjetujete cijepljenjem, vratite nam naš novac’

05.10.2021. 15:32:00

-Ako Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje uvjetuje, cijepljenjem ili tesiranjem na covid 19, svoje usluge osiguranicima, zašto smo ih mi prisiljeni svakog mjeseca plaćati? Ako sam ja u svom radnom vijeku uložio u sustav HZZO-a preko 200.000 kuna, u kojem će mi ga trenutku taj sustav vratiti da bi ga ja mogao utrošiti na privatnu zdravstvenu skrb? Ako mi se sustav javnog zdravstva onemogućava, želim da mi se taj novac vrati!, kazao je aktivist Ivan Pokupec na današnjem prosvjedu ispred HZZO-a.

Zatražio je od HDZ-ovog Stožera da javno objave podatke o tvrtkama koje zarađuju na PCR testovima, bilo na proizvodnji ili uvozu. Tu se radi o stotinama milijuna kuna’, istaknuo je Pokupec.

Skupu je prisutvovao i  Kristijan višak, mladi medicinski tehničar iz KBC-a  Zagreb.

– Jutros me nisu pustili na posao. Ljut sam. Nisam se cijepio ni pristao tesirati. Svi u petak trebamo izaći pred Hrvatski sabor. Neka padne i vlada, ako treba, rekao je.

Više možete vidjeti na video:

Izvor: Paraf.hr/PDN/Foto:paraf.hr

Izvorni autor: Paraf.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.