(VIDEO) RUSI ŠALJU KUĆI TONE UKRADENE ROBE – televizora, klima, perilica…

06.04.2022. 17:14:00

Ruski vojnici koji su u Ukrajini pljačkali televizore, mobitele, klima uređaje, električne romobile, automobilske dijelove te raznu drugu vrijednu tehniku i alate snimljeni su na nadzornoj kameri jedne poslovnice za dostavu paketa u Maziru, gradu u Bjelorusiji. Tu dolaze ruske jedinice koje su se povukle s fronta iz okolice Kijeva.

Na kratkom odmoru u Maziru je bila i 64. zasebna motorizirana brigadi 35. armije Ruske Federacije koja je radila jezive zločine u Buči. Ukrajinski dužnosnici su izjavljivali kako su uz ubojstva i palež, u mnogim kućama opljačkali sve – od žlice do perilice.

Na snimci koja traje tri sata smjenjuju se vojnici koji neprestano donose velike pakete dostavnoj službi CDEK koja ih potom dalje šalje njihovim obiteljima u Rusiju. Projekt Hajun na Telegramu je objavio video i osobne podatke ljudi koji su slali pakete iz Bjelorusije, iz čega je razvidno da su to vojnici koji inače žive u Altajskom kraju, u Rusiji. Prepoznali su neke vojnike iz 56. gardijske zračno-jurišne pukovnije.

Pokradene stvari slali su u Gornjak, Čitu, Železnogorsk, Omsk, Uljanovsk, Novosibirsk, Moskvu, Angarsk, Ussurijsk, Birobidžan…

U samo jednom danu, 2. travnja, preko ureda službe za ekspresnu dostavu CDEK, u Kujbiševskoj 32, u Maziru, kući u Rusiju su poslali više od dvije tone paketa.

Jedan Ukrajinac nazvao je telefonom Nikolu Stepanova, ruskog vojnika koji je kući poslao 140 kilograma rezervnih dijelova i klima uređaj. Video razgovora objavljen je na YouTubeu.

Ukrajinac se predstavio da je zaposlenik tvrtke za dostavu paketa.

“Halo, ovdje tvrtka za dostavu. Zovemo oko vaše dostave za Rusiju. Vaš paket je zaustavljen”, govori Ukrajinac.

“Ok”, odgovara Stepanov.

“Paket je zaustavljen zato što su stvari ukradene u Ukrajini”, nastavlja Ukrajinac.

“Nisam to znao”, veli ruski vojnik.

“Mi znamo da jesi, j*beni agresoru. Zapamti moj glas, tvoja smrt te zove”, odbrusio mu je Ukrajinac.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto: snimka zaslona

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.