(VIDEO) ŠEŠELJ DOBIO POZIV, IDE U HAAG!’ Bezobrazna poruka srpskog radikala: ‘Nije na ćirilici, ne zanima me’

24.05.2022. 19:04:00

ZAKAZANO SASLUŠANJE

Lider desničarske Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj dobio je poziv za saslušanje pred Međunarodnim rezidualnim mehanizmom za kaznene sudove, koji je pravni nasljednik Haškog tribunala. Tu vijest je potvrdio i sam Šešelj za Radio Slobodnu Evropu (RSE) otkrivši da je saslušanje zakazano za 1. srpanj.

Rekao je da će se najvjerojatnije odazvati pozivu, a otkrio je da je poziv stigao i Ljiljani Mihajlović, Ognjenu Mihajloviću, Miljanu Damjanoviću, Miroljubu Ignjatoviću, Marini Ristić i Marini Raguš (sadašnjim i bivšim članovima SRS-a).

Kako je rekao riječ je o “navodnom kršenju pravilnika Haškog tribunala u pogledu zaštite identiteta zaštićenih svjedoka i povjerljive dokumentacije”.

‘Sve sam to objavio u knjigama’

“Sve sam to objavio u svojim knjigama, više od 50 knjiga. Objavljujem sav materijal Haškog tribunala iz mog predmeta, jer je predmet završen i ne mogu oni sto godina da drže u tajnosti”, rekao je Šešelj.

A kako je izgledao pokušaj uručenja poziva na saslušanje na svom Twitter pokazao je i  Nemanja Šarović, koji je objavio video. On je naveo da nije htio primiti poziv, jer nije bio napisan ćirilicom. Također je naglasio da nije ugrožavao svjedoke, već da je kompromitirao tribunal i da će to nastaviti raditi.

Podsjećamo, suđenje Vojislavu Šešelju je najduže suđenje pred tribunalom u Hagu. U haškom pritvoru bio je od 2003. do studenog 2014. godine. Osuđen je na deset godina zatvora zbog poticanja progona, deportacije i prisilnog raseljavanja i premještanja Hrvata u vojvođanskom selu Hrtkovci, 1992.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:snimka zaslona

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.