(VIDEO) SIRENE ZAVIJAJU, ČUJU SE RAFALI, GORI POLICIJSKO VOZILO! Alarmantno na Kosovu, kaos i šok bombe: Policija nasilno ušla u zgradu općine

26.05.2023. 15:45:00

Do sukoba okupljenih građana i kosovske policije došlo je u Zvečanu, a čuju se i rafali, javio je dopisnik RTS.

RTS navodi da je zapaljeno policijsko vozilo, kao i da su bačene šok bombe, a nešto poslije 11 sati oglasile su se sirene za uzbunu u LeposavićuKosovskoj Mitrovici i Zubinom Potoku.

Ispred zgrade općine Zvečan okupili su se ljudi i kako je ranije javila reporterka Kontakt plus radija – svojim tijelima zatvaraju ulaz. RTS javlja da su u pitanju zaposleni u tim institucijama.

Odbijaju se pomaknuti s mjesta

Na fakultetima i u školama u Kosovskoj Mitrovici prekinuta je nastava. RTS javlja i da su postavljene barikade na putevima u Leposaviću, kao i da su se u tom mjestu pojavila blindirana vozila.

Veliki broj pripadnika policije raspoređen je ispred zgrade općine, oni su u pancirima i s kacigama, navodi. 

Kako kaže, prišli su građanima kako bi s njima popričali i kako bi se pomaknuli s mjesta ispred zgrade, što oni odbijaju.

Gradonačelnik zatražio intervenciju policije

Sirene su se, kako kaže, začule prvo u Zubinom Potoku, a građani su, kako prenosi, dobili informaciju da je novoimenovani gradonačelnik zatražio intervenciju policije za ulazak u zgradu općine u Zubinom Potoku.

Zatim su se začule sirene i u Leposaviću i u Zvečanu i građani su se počeli okupljati i u tim mjestima.

Dok građani sjevera Kosova stoje uglavnom ispred općinskih zgrada, nedaleko od njih se nalaze i pripadnici Euleksa, Kfora i Kosovske policije.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.