(VIDEO) ŠKORO NIKAD LJUĆI! U nekoliko sekundi rekao jasno i glasno što misli o HOS-u! Mnoge će zaboljeti

26.01.2021. 13:46:00

Pitanje regularnosti HOS postrojbe kao i njezinih oznaka te uloge u ratu, tema je koja posljednjih godina ne prestaje biti aktualna.

Početkom ove godine, kao i lanjske, načeo ju je hrvatski predsjednik Zoran Milanović odbijajući ostati na obljetnici VRO Maslenica ’93. i to zbog nekolicine bivših pripadnika ove postrojbe koji su se tamo pojavili sa svojim zastavama.

Mišljenje o HOS-u vremenom su razvili apsolutno svi građani Hrvatske, a političke stranke i pojedinci sa svojim stavovima o toj temi rado izlaze u javnost.

I dok su neki za potpuno zatiranje i zabranu HOS oznaka pravdajući tu ideju njihovom neregularnošću, Miroslav Škoro je odlučnije nego ikad poručio:

“HOS? To ne može… HOS je regularna postrojba Hrvatske vojske, bila je i ostat će!’

Podsjećamo, prema Zakonu o Hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, Članak 3., stavak (1), “Hrvatski branitelj iz Domovinskog rata je osobas koja je organizirano sudjelovala u obrani neovisnosti, teritorijalne cjelovitosti odnosno suvereniteta Republike Hrvatske kao: a) pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske (Zbora narodne garde, Hrvatske vojske, ministarstva nadležnog za obranu, Policije, ministarstva nadležnog za unutarnje poslove i Hrvatskih obrambenih snaga)”.

Zakon je usvojen u Hrvatskom saboru te je kao takav obvezujući.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Photo:Screenshot

Izvorni autor: Snježana Vučković/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.