VIDEO Snažan vjetar u Osijeku rušio drveće, u Daruvaru ljuljao stup. U Gorskom kotaru snijeg

09.04.2022. 18:51:00

METEOALARM NA SNAZI

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja diljem zemlje zbog snažnog vjetra i grmljavine, a trenutno je vrijeme najopasnije oko Velebitskog kanala

Hrvatsku je u subotu iznenadilo zahlađenje te jaki vjetar i kiša. Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja diljem zemlje zbog snažnog vjetra i grmljavine, a trenutno je vrijeme najopasnije oko Velebitskog kanala, piše 24sata .

Za Gospićku regiju izdano je upozorenje za susnježicu, a u Gorskom kotaru je pao i snijeg. 

24sata
Foto: Screenshot/HAK

U Osijeku je vjetar kidao grane i rušio drveća, ali kako doznajemo od vatrogasaca, nije bilo većih intervencija.

- Sve nas je iznenadio ovaj vjetar danas, mislim da je jedno dva sata trajao. Kod mene u dvorištu srećom nema štete, ali vidio sam po gradu slomljenih grana i kada sam išao prošetati psa porušeno stablo na trkačkoj tartan stazi. To je uz Dravu pa su tamo još jači vrtlozi - ispričao nam je Marko iz Osijeka.

Čitatelj iz Daruvara poslao je video jakog udara vjera koji je slomio i ljuljao stup.

Vjetar u Požegi odnio krov s bolnice 

Vatrogasci su u Požegi sanirali štetu koja nastala nakon što je olujno nevrijeme odnijelo krov s bolnice.

- Vjetar je bacio krov s bivšeg vojnog skladišta u krugu požeške bolnice, srećom bez ljudskih žrtava. Nadležne hitne službe i službe bolnice rade na otklanjaju štete, a zdravstvena zaštita nastavlja se odvijati normalno - rekao je ravnatelj bolnice Ivan Vukoje.

Izvor: 24sata/Foto: Čitatelj 24sata/HAK

Izvorni autor: Martina Vidaić/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.