(VIDEO) STIPO MLINARIĆ: “Od sve djece poginule u ratu znamo ime samo jednog, i samo je jednoj obitelji isplaćena odšteta”

08.12.2021. 14:15:00

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe održao je danas tiskovnu konferenciju na kojoj je govorio o tome kako od svo 402. djece poginule u Domovinskom ratu znamo samo jedno ime – i samo je jednoj obitelji isplaćena odšteta. Naravno, radi se o Aleksandri Zec.

“Predsjednik Milanović je tu u pravu. Obitelj Zec je dobila milijun i pol kuna od hrvatske države. Mala Martina Štefančić, koja je ubijena u Borovu Selu, četiri i po godine, sedam metaka je to dijete dobilo u sebe, obitelj nije dobila ništa. Mali Ivan Kljaić, šestomjesečna beba koja je poginula u Vukovaru, njihova obitelj nije dobila ništa. 24 djece je ubijeno samo u Vukovaru. U cijeloj Hrvatskoj 402. Te obitelji nisu dobile ništa. Vi kažete tužba protiv Srbije? Ja ne znam da je Hrvatska podigla tužbu protiv Srbije. U stvari, siguran sam da nije podigla tužbu protiv Srbije na međunarodnom sudu u Haagu.

Takvo medijsko napumpavanje jedne tragedije, za koju se ja slažem da je tragedija, svaki dječji život ugašen je tragedija, svačiji život ugašen je tragedija, ali toliko napumpavanje? A za 402 druge djece nitko ne zna ni jedno ime. Evo ja sam vam rekao dva imena. Ja možda znam još deset. Ali od 402 djece u Hrvatskoj svi znaju samo za Aleksandru Zec.

Mislim da je to nepravedno prema svoj onoj drugoj djeci koja su stradala, jer svi su oni nevini. I tih 402 djece i Aleksandra Zec apsolutno su nevini, i nisu smjeli biti žrtve rata.

Nažalost, pisali smo ljetos, 15. srpnja, kad je donošen zakon o civilnim žrtvama rata, da se HDZ skrivao iza to 402 djece, jer oni nisu riješeni ni kroz zakon o civilnim žrtvama rata. Zapravo su htjeli kroz taj zakon provesti te krvnike, koji su pucali po Slavonskom Brodu, po Vukovaru, na kraju krajeva po dječjoj bolnici u Klaićevoj. To je tragedija.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:Snimka zaslona

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.