(VIDEO) SVEĆENIK IZ DALMACIJE POSTAO TOTALNI HIT: Dosjetio se genijalnog načina kako da blagoslovi svoje župljane!

30.03.2020. 21:34:00

EMOTIVAN BLAGOSLOV

Zbog spriječavanja širenja koronavirusa zabranjena su sva javna okupljanja, pa tako i odlazak na misu. Mnoge vjernike ta činjenica silno je ražalostila, posebice što se sve ovo događa u vrijeme korizme.

Iako je vjernicima brzo omogućeno praćenje mise putem televizije i ostalih platformi, jedan je svećenik iz Dalmacije smatrao da vjernicima treba nešto više.

Katuni i Kreševo su sela u općini Šestanovac, imaju nekih 500-tinjak stanovnika, a njihova zajednička crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije se nalazi u drevnoj župi Radobilji, točno na granici dvaju sela.

Omiljen među mještanima, župnik don Mijo Grozdanić, je jako je povezan sa svojim župljanima što je pokazao kada je jučer tri i pol sata obilazio baš svaku kuću u svakom zaseoku te raštrkane župe.

Župljani su ga dočekivali na koljenima, neki i s krunicama u rukama, dok ih je blagoslivljao oltarskim sakramentom. Pritom su svi pazili da, zbog sprječavanja širenja koronavirusa, drže distancu, a neki su, poput don Mije, imali i zaštitne maske na licima.

Ovaj izrazito emotivan trenutak objavljen je na Facebook stranici Župe Katuni Kreševo.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.