VIDEO Veliki požar u Makarskoj, potpuno je izgorio jedan od najstarijih restorana u gradu

01.12.2019. 21:09:00

Veliki požar buknuo je u Makarskoj. U potpunosti je izgorio poznati restoran Ivo, jedan od najstarijih ugostiteljskih objekata u gradu.

Vatrogasci su požar stavili pod kontrolu i spriječili širenje vatre na okolne objekte.

Neslužbeno se doznaje da je požar izbio zbog neispravnog podnog grijanja, piše Slobodna Dalmacija.

Supruga vlasnika makarskog restorana pod šokom je zbog opasnosti u kojoj joj se našlo maloljetno dijete i ne može vjerovati kako im joj je doslovno u trenu nestao lokal.

"Ovo je užas, što da vam kažem, da sam jedva uspjela spasiti 16-godišnje dite da mi ne strada unutra od vatre i dima. Vatrogasci su došli u najkraćem roku, ali plamen se toliko brzo širio da je bilo nemoguće išta spasiti. Vatra se širila rapidno i gutala inventar kao da je unutra sve od papira. Restoran je radio, bilo je unutra i osoblja i gostiju. Nitko nije ozlijeđen, osoblje je pokušalo savladati vatru, ali bilo je nemoguće", kaže Sanja Čović, supruga vlasnika restorana.

"Uspjeli smo ugasiti požar i spriječiti širenje na gornje katove, a šteta je ogromna. To je sve što vam mogu kazati za sada, još smo na terenu, a vatrom se bore pripadnici DVD Makarska" rekao je Dražen Glavina, glavni županijski vatrogasni zapovjednik u 18,39 sati.

Policija je dojavu o izbijanju vatre u restoranu "Ivo" u Ulici Ante Starčevića dobila u 18 sati.

"U požaru nitko nije stradao, a naši službenici su na terenu radi reguliranja prometa", rekla je Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Izvor: lub/Direktno.hr/Foto:screenshot

Autor: