(VIDEO) Vodnjan pod VODOM: PRIPEMITE SE – ovo je zatišje pred buru, izdan ALARM za cijelu Hrvatsku

02.10.2019. 16:32:00

Trenutačno smo svjedoci “zatišja pred oluju” zato što nas čeka pravo nevrijeme koje stiže sa zapada. Gotovo 20 tisuća munji zabilježeno je na moru tik uz Istru, a grmljavinski oblaci kreću prema širem obalnom području.

“Mnogo munja bilježimo u Italiji, 18.500 u posljednja dva sata. Glavnina nestabilnosti primiče se Istri”, javlja meteorološki portal Istramet.

Meteoalarm za cijelu Hrvatsku izdao je žuto i narančasto upozorenje koje označava stanje pripravnosti na potencijalne opasnosti koje donosi nevrijeme.

Stižu prve izraženije nestabilnosti s jugozapada. “Prva na udaru vjerojatno će biti Rovinjština. Na moru su moguće pijavice”, priopćio je Istramet.

Danas nas čeka jače naoblačenje s kišom, često u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom i to kasno poslijepodne i navečer. Oborine lokalno mogu biti obilne, osobito na sjevernom Jadranu, gdje je moguća i nevera. Umjeren jugozapadni vjetar navečer okrenut će na sjeverni. Na Jadranu umjereno i jako jugo, u noći na četvrtak na sjevernom dijelu okrenut će na buru te jačati. Najviša je dnevna temperatura između 22°C i 27°C, podaci su Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Izvor: Priznajem.hr/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.