(VIDEO) VOJNICI U CENTRU ZAGREBA UKRALI SHOW! Iznenada se pojavili i izveli svjetski hit: Ovo nitko nije očekivao

27.05.2023. 10:03:00

Povodom obilježavanja 32. obljetnice Hrvatske vojske, a u sklopu nacionalne kampanje WeAreNATO, pripadnici Počasno-zaštitne bojne izveli su u petak na zagrebačkom Cvjetnom trgu flash mob na temu pjesme “We will rock you”.

Riječ je o koreografskom nastupu 16 pripadnika Počasno-zaštitne bojne koji su u centru Zagreba izveli vojno akrobatski program – pjesmu “We will rock you”, u sklopu kojeg su zadnji stih pjesme umjesto “We will rock you” zamijenili s “We are NATO”.

Vojno akrobatski nastup izveden je u okviru kampanje WeAreNATO, koja je pokrenuta 2017. godine u cilju isticanja jedinstva i solidarnosti unutar NATO-a u kontekstu kolektivnog doprinosa zaštiti mira i sigurnosti građana.

Republika Hrvatska u kampanju se priključila 2022. godine kao deseta saveznica kako bi unaprijedila razumijevanje javnosti o djelovanju NATO-a te predstavila koristi koje proizlaze iz članstva.

U okviru kampanje u Republici Hrvatskoj provodi se niz interaktivnih događanja, kao što su specijalizirane konferencije, sportski događaji te studentski i učenički posjeti. Primjerice, tijekom prošle godine bio je organiziran posjet studenata Operativnom vatrogasnom zapovjedništvu u Divuljama, sportsko natjecanje mornara, kadeta i mladih nogometaša u Splitu te natjecanje u vezivanju mornarskih čvorova pripadnika Hrvatske ratne mornarice i kadeta studija Vojnog pomorstva na brodovima HRM-a. Osim Ministarstva obrane u kampanji sudjeluju i druge institucije i tijela državne uprave u Republici Hrvatskoj.

Kampanja prikazuje središnju uloga NATO-a u održavanju euroatlantske sigurnosti, načine na koje Savez koristi diplomaciju, vojne snage i tehnološki napredak radi osiguranja mira, kao i ulogu NATO-a u globalnoj sigurnosti. 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: M.P./Foto: snimka zaslona/YT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.