Video - Želim da cijeli svijet bude Božji! (fra Zvjezdan Linić)

28.03.2020. 13:03:00

Križ je uvijek u središtu pozornosti kršćana. Križ je ipak posljednja lekcija Isusova zemaljskog života, posljednja propovijed.
Tradicija nam je prema evanđeoskim izvješćima sabrala sedam Isusovih riječi s križa. 
Sve su potresne i bremenite porukom, upravo zato jer su Isusove posljednje riječi. Jedna od tih riječi je Isusova molitva kojom s križa moli i zagovara sve one koji se nalaze podno križa kao akteri tog događanja. 
To su vojnici koji su izvršitelji kazne, pa onda zavedena svjetina koja znatiželjno promatra i bez sućuti se naslađuje na mukama Isusovim. 
Tu su i predstavnici vjerske i narodne vlasti koji su izborili od rimskog upravitelja Pilata da ga ovaj osudi na smrt. Svi oni promatraju Isusov svršetak i rugaju se njegovoj nemoći. Čekaju trenutak kad će se konačno riješiti tog problema koji se zove Isus.
On umire i za sve te ljude kao što u toj smrti vidimo žrtvu i za cijeli svijet.
Ipak, pobjeda je na strani LJUBAVI a ne mržnje!

Izvorni autor: Zvjezdan Linić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.